Μετάβαση σε περιεχόμενο
admin
admin

Αύξηση των καταγγελιών για παιδική κακοποίηση τους καλοκαιρινούς μήνες

    Αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των καταγγελιών σχετικά με κακοποιημένα παιδιά την χρονική περίοδο του καλοκαιριού στον τηλεφωνικό αριθμό 1056 και το «Χαμόγελο του Παιδιού».

 Αυτό επεσήμανε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ - ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9 Fm" ο πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Κώστας Γιαννόπουλος.

"Τους καλοκαιρινούς μήνες δεχόμαστε περισσότερες κλήσεις για κακοποιήσεις παιδιών. Μας έχει κάνει εντύπωση ο μεγάλος αριθμός, σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, μέσα στις διακοπές. Αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που χρειάζεται να στηρίξουμε" δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος, συμπληρώνοντας ότι το πρώτο εξάμηνο του 2017 καταγράφηκαν 750 καταγγελίες σχετικές με παιδιά.

"Ένα παιδί που βασανίζεται και ξέρουμε ότι είναι στη διπλανή μας πόρτα, πρέπει να καταγγέλλουμε το περιστατικό, ειδάλλως μπορεί να συμμετέχουμε κι εμείς στην κακοποίηση του" τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το μικρό αγόρι το οποίο βρέθηκε στη Λάρισα και τώρα φιλοξενείται από τις δομές του «Χαμόγελου του Παιδιού», ανέφερε πως δεν το αναζήτησε μέχρι τώρα κάποιο συγγενικό πρόσωπο, παρόλο ότι έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες προσπάθειες και πως το παιδί ήταν στην αρχή πολύ τρομαγμένο, όμως τώρα έχει συνέλθει.
 




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...