Η δημοσιοποίηση αυτών των φωτογραφιών και η συνέντευξη της στο www.mamamou.com.cy προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις καθώς πολλοί έσπευσαν να υποστηρίξουν ότι ο θηλασμός δεν πρέπει να είναι δημόσιος.
«Εκτός που το να δείχνετε τα βυζιά σας δημόσια και να πουλάτε κουλτούρα της δεκάρας έχετε κάποιο άλλο νόημα στη ζωή σας;» , ήταν ένα από τα απαράδεκτα σχόλια ενός ανεγκέφαλου, που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των μαμάδων που θηλάζουν στην Κύπρο.
Η απάντηση της φωτογράφου στις επικρίσεις:
«Πολλά έχουν ειπωθεί για τον δημόσιο θηλασμό κάτω από την συνέντευξη που έχω δώσει για το project μου. Χαίρομαι που οι περισσότεροι στηρίζουν τόσο το project μου όσο και τον δημόσιο θηλασμό. Στους λίγους που το κατακρίνουν, να τους ενημερώσω ότι το ο δημόσιος θηλασμός αλλά και η προώθηση του δεν έχει να κάνει ούτε για θεατρινισμό, ούτε για να δείξουμε τα βυζιά μας δημόσια, ούτε για να μας δώσουν σημασία όπως έχουν ειπωθεί.
Είμαι σίγουρη ότι πολλές μαμάδες έχουν θηλάσει μπροστά σας χωρίς να το πάρετε χαμπάρι. Παρόλο που η πιο κάτω απάντηση σε ορισμένους μπορεί να είναι ίσως ακατανόητη ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μητρικού Θηλασμού ¨Δώρο Ζωής¨ οφείλει να παραθέσει κάποια στοιχεία.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά μητρικό θηλασμό για τουλάχιστο δύο χρόνια ή για όσο χρονικό διάστημα επιθυμεί η μητέρα και το παιδί χωρίς να υπάρχει ανώτερο ηλικιακό όριο. Ο μητρικός θηλασμός είναι θεμελιώδες δικαίωμα του παιδιού αφού εξασφαλίζει στο παιδί εκτός από την ιδανική διατροφη, υγεία ασφάλεια και την πιο ιδανική ψυχοσωματική εξέλιξη. Ο δημόσιος θηλασμός δεν είναι τίποτα περισσότερο από την παροχή των πιο πάνω από τη μητέρα στο παιδί της.
Ο λόγος που δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στον δημόσιο θηλασμό είναι γιατί θέλουμε να σταματήσει να είναι ταμπού για να μπορούν όλες οι μητέρες να συνεχίζουν τη ζωή τους, να δουλεύουν, να κοινωνικοποιούνται και να συνεχίζουν να ζούνε χωρίς περιορισμούς επειδή θηλάζουν.
Όταν σταματήσουν οι εικόνες δημόσιου θηλασμού να είναι είδηση και γίνουν καθημερινότητα τότε θα μπορούμε να πούμε ότι πετύχαμε! Τότε το δώρο ζωής που λέγεται μητρικός θηλασμός θα έχει ξαναμπεί στην κουλτούρα μας και θα μπορει η κάθε μητέρα να θηλάσει χωρις ταμπού και προκαταλήψεις!»
Recommended Comments
Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο