Μετάβαση σε περιεχόμενο
admin
admin

Έχασε το 1/3 του σωματικού της βάρους όταν της είπαν ότι δεν θα μπορέσει να αποκτήσει παιδί

    Το επιπλέον βάρος του σώματος δεν αποτελεί αποκλειστικά και μόνο ένα αισθητικό θέμα, το οποίο αλλοιώνει την μορφή του κορμιού μας.

Είναι πιθανό να αλλάξει με αρνητικό τρόπο και σε μεγάλο βαθμό την ψυχική μας διάθεση, ελαττώνοντας την αυτοπεποίθηση μας.  Κι επίσης - ακόμη χειρότερα - με το πέρασμα του χρόνου το επιπλέον βάρος του σώματος δύναται να προκαλέσει την δημιουργία μερικών σημαντικών ασθενειών.

Στο πλαίσιο αυτό, άλλωστε επιδρά σημαντικά και στο αναπαραγωγικό σύστημα του οργανισμού καθώς και τη γονιμότητα, ένα πρόβλημα η οποία επαληθεύεται και από τους ειδικούς επιστήμονες και πρόσφατο παράδειγμα είναι μια 30χρονη από την Αυστραλία.

C9uCUep.jpg

Ο λόγος για την Ρεμπέκα Λι, που στο παρελθόν ζύγιζε 115 κιλά, όμως πήρε την απόφαση να απαλλαγεί για πάντα από το 1/3 από αυτά, μόλις οι γιατροί την εξήγησαν πως πρόκειται να έρθει αντιμέτωπη με σοβαρά προβλήματα όσον αφορά μία μελλοντική εγκυμοσύνη, αφού το σωματικό της βάρος πίεζε ασφυκτικά τα εσωτερικά της όργανα.

Οι συμβουλές των ειδικών ήταν η καλύτερη αφορμή. Η Λι πολέμησε το σημαντικότερο πρόβλημα της χαμηλής αυτοπεποίθησης της, το οποίο δεν ήταν ασφαλώς άλλο από το σωματικό της βάρος, κατάφερε να χάσει σχεδόν 35 κιλά και φαίνεται πιο υγιής και λαμπερή από κάθε άλλη φορά.

Η γυναίκα αναφέρει, ότι η μεγαλύτερη μεταβολή η οποία πραγματοποίησε στις διατροφικές της συνήθειες ήταν να σταματήσει εντελώς να τρώει πίτσα.

«Ημουν παχύσαρκη και αντιαισθητική όταν άρχισε το ταξίδι μου προς την απώλεια βάρους. Έμενα κλεισμένη στο σπίτι και κατανάλωνα βλαβερά για την υγεία σνακ 24 ώρες τη μέρα, ολόκληρη την εβδομάδα.

Μια από τις σημαντικότερες κακές μου συνήθειες ήταν σίγουρα η πίτσα. Έτρωγα μια μεγάλη μόνη μου κάθε μέρα. Ομως έπειτα τις προειδοποιήσεις των γιατρών, πήρα την απόφαση πως ήρθε η ώρα να αλλάξω συνήθειες. Δεν άντεχα στην ιδέα του να είμαι υπέρβαρη για όλη την υπόλοιπη ζωή μου.

Ετσι σταμάτησα εντελώς να καταναλώνω έτοιμο φαγητό και να τρώω πίτσα και σήμερα διαθέτω μια υγιή σιλουέτα. Αισθάνομαι τόσο περήφανη για όσα έχω καταφέρει και αδημονώ να βρω τον έρωτα.»

 

Πριν από την απόπειρα απώλειας βάρους, οι διατροφικές καθημερινές συνήθειες της Λι περιελάμβαναν : 2 bacon & egg rolls από τα McDonald’s καθώς και μιλκ σέικ σοκολάτας για πρωινό, ένα μεγάλο Big Mac meal από την ίδια εταιρεία με αναψυκτικό για μεσημεριανό γεύμα καθώς επίσης και μια μεγάλη πίτσα για βραδινό.
 
Σήμερα, η συγκεκριμένη γυναίκα καταναλώνει δημητριακά με γάλα με χαμηλά λιπαρά συστατικά για πρωινό, σαλάτα ή wrap κοτόπουλου για γεύμα και κοτόπουλο ψητό και λαχανικά για βραδινό (χωρίς αναψυκτικό αλλά μόνο νερό).

Οσο για τη ρουτίνα γυμναστικής που ακολούθησε με στόχο να ενισχύσει την προσπάθεια της;

Αυτή βασίστηκε σε μία μίξη ασκήσεων cardio  και αντοχής, κάνοντας χρήση κυρίως του διαδρόμου και των μηχανημάτων με βάρη, τα οποία τη βοήθησαν να τονώσει τη σιλουέτα της, να «χτίσει» μύες καθώς επίσης και να επιταχύνει τον κύριο μεταβολικό ρυθμό της.

Εχοντας σχολιαστεί με αρνητικό τρόπο δημοσίως όσον αφορά το σωματικό της βάρος από ξένους, η Λι πήρε τη γενναία απόφαση να μοιραστεί δημόσια το ταξίδι προς την ελάττωση του βάρους της στα social media.

 




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...