Μετάβαση σε περιεχόμενο
admin
admin

Τι πρέπει να κάνεις για να προστατέψεις τα πόδια σου το καλοκαίρι

    Τα πόδια είναι ένα ευάλωττο μέρος του κορμιού το οποίο καταπονείται ιδιαίτερα στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Από τραυματισμούς μέχρι μύκητες, τα πόδια είναι σίγουρα ευάλωτα στη περίοδο του καλοκαιριού και αν δεν λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα ενδέχεται να εξελιχθούν σε μια μεγάλη «πληγή», ικανή να προκαλέσει δυσκολίες στα ταξίδια ή τις εκδρομές στις παραλίες.

Οι ελαφράς μορφής τραυματισμοί στην παραλία αποτελούν συχνό φαινόμενο, καθώς και οι εκδορές που προκαλούνται λόγω των παπουτσιών που επιλέγουμε.

Τι πρέπει να κάνει κανείς, επομένως, ούτως ώστε να γλιτώσει την ταλαιπωρία;

sMeVtKp.jpg

Φόρεσε τα σωστά παπούτσια

Το πρώτο μέλημα είναι - όπως αναφέρει το onmed.gr -  να επιλέξειτα ενδεδειγμένα παπούτσια τα οποία αφήνουν το πόδι να αναπνέει και ταυτόχρονα του παρέχουν την καλύτερη στήριξη.

Έχει μεγάλη σημασία να βρει κάποιος παπούτσια σταθερά που θα του δώσουν τη δυνατότητα να γλιτώσει τους έντονους κραδασμούς και τους τραυματισμούς που ίσως να προκληθούν από ένα λανθασμένο πάτημα.

Γρήγορη επούλωση των πληγών και προστασία από τα μικρόβια

Το δεύτερο πράγμα που μπορεί κάποιος να εφαρμόσει για να προστατευτεί και να περάσει ανέμελες διακοπές είναι να πάρει ένα προϊόν το οποίο θα είναι όλα σε ένα για τις πληγές, δηλαδή, θα βοηθάει στην γρήγορη αποκατάσταση των πληγών, θα διατηρεί τα τραύματα στεγνά ενώ ταυτόχρονα δεν θα επιτρέπει τη μόλυνση από τα μικρόβια.

EZbCxp8.jpg

Πιο συγκεκριμένα, έχει μεγάλη σπουδαιότητα να βρίσκεται πάντοτε στην τσάντα των καλοκαιρινών διακοπών ένα επουλωτικό σπρέι για την αντιμετώπιση των ελαφρών τραυματισμών.

Οι αμυχές, τα γδαρσίματα, τα κοψίματα και τα επιφανειακά τραύματα είναι συχνό φαινόμενο την καλοκαιρινή περίοδο, με τα μικρά παιδιά να είναι σίγουρα περισσότερο επιρρεπή σε τέτοιες καταστάσεις αφού το παιχνίδι στην παραλία και την θάλασσα κρύβει πολλούς κινδύνους.

Πρόσεξε τους μύκητες

Ένας ακόμη μεγάλος μπελάς του καλοκαιριού είναι σίγουρα οι μύκητες που ταλαιπωρούν τα πόδια. Το γεγονός πως πάρα πολλοί άνθρωποι περπατούν με γυμνά τα πόδια στο σπίτι, στα μπάνια ξενοδοχείων ή άλλων καταλυμάτων και την παραλία συμβάλλει στη μόλυνση από ενοχλητικούς μύκητες.

Οι μυκητιάσεις στα πόδια αποτελούν ένα συχνό φαινόμενο που, πέρα από τη σχετική θεραπεία, χρειάζεται και την εφαρμογή μιας σειράς μέτρων για την πρόληψη του.

Το πρώτο πράγμα είναι να επιλέξει κάποιος παπούτσια τα οποία αφήνουν το δέρμα να αναπνέει και το δεύτερο να πλένει αρκετά συχνά τα πόδια του και να τα στεγνώνει επιμελώς, πριν φορέσει τα υποδήματά του.

LQtN3x7.jpg

Η περιοχή ανάμεσα στα δάχτυλα είναι ιδιαίτερα «επικίνδυνη», συνεπώς επιβάλλεται να δοθεί σε αυτή μεγάλη φροντίδα.

Το βάδισμα σε δύσκολα σημεία, τα μή κατάλληλα παπούτσια και ασφαλώς οι συχνοί μικροτραυματισμοί αυτής της εποχής προκαλούν δυσάρεστες καταστάσεις στα πόδια και τα καταπονούν.

Το αίσθημα της δυσφορίας ή πόνου που ίσως αισθανθείς μπορεί να εξελιχθεί γρήγορα σε μεγάλο πρόβλημα ικανό να καταστρέψει τις θερινές διακοπές.

Για αυτό ακριβώς, πριν από κάθε εξόρμηση, βεβαιώσου ότι η τσάντα σου περιέχει τα κατάλληλα προϊόντα.
Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...