Μετάβαση σε περιεχόμενο
admin
admin

Πιάνεις τα μαλλιά σου κότσο και «πονάνε»; Να τι συμβαίνει πραγματικά!

    Αλογοουρές, πλεξίδες, updos είναι μερικές από τις πιο πρακτικές, βολικές και γρήγορες λύσεις που βρίσκουμε εμείς οι γυναίκες, για να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας περιποιημένα σε καθημερινή βάση, αλλά και να γλιτώσουμε από την υπερβολική ζέστη τώρα το καλοκαίρι.

Δεν είναι λίγες όμως εκείνες οι φορές που έπειτα από ένα τέτοιο diy χτένισμα μεγάλης διάρκειας, νιώθουμε έντονο πόνο στο κεφάλι τον οποίο αποδίδουμε στα μαλλιά.

Αναρωτιέστε όμως τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από όλη αυτή τη δυσάρεστη αίσθηση;

Την απάντηση δίνει η Δρ. Αντζελα Λαμπ, διευθύντρια στο Westside Mount Sinai Dermatology Faculty Practice, διευθύντρια δερματολογίας στο Institute of Family Health και αναπληρώτρια καθηγήτρια δερματολογίας στο Icahn School of Medicine στο Mount Sinai, η οποία μιλώντας στην Huffington Post αποκάλυψε πως αυτό που νιώθουμε οφείλεται στην επιρροή που ασκείται στις νευρικές απολήξεις που συνδέονται με τις τρίχες στο κεφάλι.

«Τα τριχοθυλάκια είναι κάποιοι από τους πρώτους δέκτες αυτής της αίσθησης», λέει χαρακτηριστικά η Λαμπ, συμπληρώνοντας πως τα μαλλιά αποτελούν ένα ολόκληρο νευρικό σύστημα, οπότε όταν κανείς τα πιάνει για να τα σταθεροποιήσει όλη μέρα, τότε ασκείται πίεση στις νευρικές απολήξεις που βρίσκονται στη ρίζα κάθε θύλακα. Μάλιστα όταν αυτό συμβαίνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο πόνος είναι αναπόφευκτος.

Η Δρ. Αντζελα Λαμπ τονίζει, ότι η καθημερινή αυτή συνήθεια, ελοχεύει τον κίνδυνο εμφάνισης της λεγόμενης «ελκτικής αλωπεκίας», δηλαδή της απώλειας μαλλιών που προκαλείται από την ίδια αυτή τη συνήθεια που τα θέλει πιασμένα εξαιτίας της πίεσης που τους ασκείται.

Επίσης, κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει φθορά στα ίδια τα μαλλιά.

«Τα μαλλιά είναι νεκρά, αποτελούνται απλά από κερατίνη, αλλά αν τους ασκείτε μεγάλη πίεση και ένταση μπορείτε να προκαλέσετε σπάσιμο στην τρίχα», λέει η Λαμπ, που προειδοποιεί, πως οι κοτσίδες αποτελούν έναν από τους κύριους ενόχους της ελκτικής αλωπεκία, για το λόγο αυτό, οι γυναίκες που τις προτιμούν πρέπει να τις έχουν χαλαρές.

Τέλος, σύμφωνα με την Τζέσικα Γου, γιατρό και δερματολόγο στο Λος Αντζελες, οι νευρικές απολήξεις συνηθίζουν τη συγκεκριμένη θέση των μαλλιών και όταν τα αφήνετε ελεύθερα, αυτές διεγείρονται ξανά, με αποτέλεσμα το κρανίο να γίνεται πιο ευαίσθητο, ενώ η συνήθεια αυτή τείνει να κάνει τις τρίχες πολύ πιο λεπτές μέσα στο χρόνο.

ΠΗΓΗ




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...