Μετάβαση σε περιεχόμενο
admin
admin

Έχεις σπυράκια στην πλάτη γιατί λούζεις έτσι τα μαλλιά σου

    Πολλές νεαρές γυναίκες διαθέτουν επίμονα σπυράκια στην πλάτη. Η κύρια αιτία της ακμής είναι ως γνωστό η λιπαρότητα της επιδερμίδας.

Ένας μή αναμενόμενος λόγος εξαιτίας του οποίου μία στις δύο 20χρονες γυναίκες αποκτούν επίμονα σπυράκια στην πλάτη, είναι ο τρόπος που λούζονται, ισχυρίζεται μία αμερικανή δερματολόγος.

Σύμφωνα με την Christie Kidd από την Καλιφόρνια, στις ηλικίες 20-29 ετών παρουσιάζεται έξαρση στα σπυράκια στην πλάτη που, ακόμη και στις περιπτώσεις που οφείλονται σε ακμή, πιθανό να επιδεινώνονται από τον τρόπο λουσίματος.

«Οι πιο πολλοί άνθρωποι λούζονται όρθιοι ή καθιστοί στην μπανιέρα και κατόπιν σαπουνίζουν το σώμα τους», εξήγησε. 

«Πολλοί ωστόσο, ιδιαίτερα γυναίκες, συνήθως κάνουν το ακόλουθο: αφού λούσουν τα μαλλιά τους, βάζουν conditioner ή μάσκα μαλλιών και, δίχως να την ξεβγάλουν με μπόλικο νερό, συνεχίζουν στο σαπούνισμα του σώματος, κρατώντας για το τέλος το ξέβγαλμα των μαλλιών. 

Έτσι όμως, οι λιπαρά συστατικά των προϊόντων για τα μαλλιά στραγγίζουν επάνω στο φρεσκοπλυμένο σώμα, αποθέτοντας ένα λιπαρό υπόλειμμα το οποίο φράσσει τους πόρους».

Σύμφωνα με την Kidd, οι γυναίκες επιβάλλεται να ξεβγάζουν με άφθονο νερό το μαλακτικό ή τη μάσκα προτού σαπουνίσουν το σώμα τους, έτσι ώστε να αφαιρέσουν εντελώς από την επιδερμίδα τους τα λιπαρά υπολείμματα.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...