Μετάβαση σε περιεχόμενο
admin
admin

Αίμα στα μισά του κύκλου. Πρέπει να ανησυχώ;

    Ένας εμμηνορρυσιακός κύκλος συνήθως διαρκεί από 21 ως 35 μέρες και η αιμορραγία διαρκεί λίγες μέρες. Η εμφάνιση κηλίδων αίματος σε οποιαδήποτε άλλη μέρα, δεν είναι φυσιολογική και θέλει περαιτέρω διερεύνηση.

Το ξαφνικό αίμα κάπου στα μισά του κύκλου λέγεται «αιμορραγία εκ διαφυγής» και δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Ωστόσο, εάν εμφανιστεί, πρέπει να ενημερώσετε αμέσως το γιατρό σας, διότι μπορεί να μην είναι κάτι σοβαρό, μπορεί όμως να αποτελεί προειδοποιητικό σημάδι κάποιου σοβαρότερου προβλήματος που συνδέεται με το αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας. 

Ας δούμε μερικές αιτίες.

Ορμονικές διαταραχές

Τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη είναι οι δύο ορμόνες που ρυθμίζουν τον κύκλο σας. Όταν αυτές χάνουν την ισορροπία τους, μπορεί να εμφανιστούν κηλίδες αίματος. Και τι επηρεάζει την ισορροπία των ορμονών; Δυσλειτουργικές ωοθήκες, προβλήματα του θυρεοειδούς αδένα, λήψη ή σταμάτημα αντισυλληπτικών χαπιών.

Επιπλοκές της εγκυμοσύνης

Οι επιπλοκές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλέσουν κηλίδες αίματος. Τόσο μια αποβολή όσο και μια εξωμήτριος κύηση μπορεί να προκαλέσουν αιμορραγία. Αν δείτε κηλίδες αίματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ΔΕΝ σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι αποβάλλετε. Επικοινωνήστε με το γιατρό σας για να σας δώσει οδηγίες. 

Ινομυώματα της μήτρας

Τα ινομυώματα της μήτρας είναι καλοήθεις όγκοι που αναπτύσσονται στη μήτρα. Είναι συνηθισμένα σε γυναίκες που έχουν γεννήσει.

Κάποια λοίμωξη

Η κολπική αιμορραγία μεταξύ περιόδων μπορεί να υποδηλώνει λοίμωξη των αναπαραγωγικών σας οργάνων. Η μόλυνση μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή και αιμορραγία. Και ποιες είναι οι πιθανές αιτίες;  Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, οι κολπικές πλύσεις, η σεξουαλική επαφή κλπ. 

Πιο σπάνια, ένας καρκίνος στη μήτρα, στον τράχηλο, στον κόλπο ή στις ωοθήκες μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία.

Είναι σημαντική η σωστή ενημέρωση σχετικά με αυτό το ζήτημα, έτσι ώστε οι γυναίκες με «αιμορραγία εκ διαφυγής» να μην βγάζουν ακραία συμπεράσματα. Η άμεση επίσκεψη στο γιατρό σας για περεταίρω διερεύνηση, θα σας λύσει όλες τις απορίες.

www.hometest.gr
 
Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...