Μετάβαση σε περιεχόμενο
admin
admin

Καρεκλάκι αυτοκινήτου. Ένα από τα πιο σημαντικά αντικείμενα για το παιδί

    Ανάλογα με την ηλικία τους τα παιδιά πρέπει να είναι πάντα κατάλληλα ασφαλισμένα στο αυτοκίνητο και να χρησιμοποιούν ειδικό κάθισμα.

Πως όμως θα βεβαιωθούμε ότι το παιδί είναι ασφαλές μέσα σε ένα αυτοκίνητο; 

Γιατί πρέπει πάντα να χρησιμοποιούμε παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου ακόμη και για τις πιο κοντινές μετακινήσεις;  

Τα τροχαία ατυχήματα είναι η Νο1 αιτία θανάτου για παιδιά από 1 έως 14 ετών. Οι περισσότεροι τραυματισμοί είναι στο κεφάλι και στον αυχένα, καθώς τα παιδιά δεν κάθονται σωστά στη θέση τους. Τα παιδικά καθίσματα όταν είναι σωστά τοποθετημένα μειώνουν κατά πολύ τις πιθανότητες θανάτου ή σοβαρού τραυματισμού.  

Σε καμία περίπτωση δεν κρατάμε το μωρό μας στην αγκαλιά. Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας κοινοποιεί και ενημερώνει όλους τους γονείς για το ποιο κάθισμα είναι κατάλληλο για κάθε ηλικία ενός παιδιού.  

Κατηγορία 0 -> κιλά 0-10 --- σύσταση ηλικίας από τη γέννηση έως 6-9 μηνών 

Κατηγορία 0+ -> κιλά 0-13 --- σύσταση ηλικίας από τη γέννηση έως 12-15 μηνών 

Κατηγορία 1 -> κιλά 9-18 --- σύσταση ηλικία από περίπου 9 μηνών έως περίπου 4 ετών 

Κατηγορία 2-3 -> κιλά 15-36 --- σύσταση ηλικίας από περίπου 4 ετών έως περίπου 12 ετών 

Αλλάζουμε το κάθισμα του παιδιού όταν το κεφάλι του παιδιού ξεπερνά την πλάτη του παιδικού καθίσματος, ή όταν το παιδί εξαντλήσει το όριο κιλών της προηγούμενης κατηγορίας. 

Η χρήση του παιδικού καθίσματος στην Ελλάδα με βάση τον Κ.Ο.Κ. είναι υποχρεωτική έως 12 ετών. Στην περίπτωση που εμπλακείτε σε κάποιο ατύχημα πρέπει αμέσως να αλλάξετε το παιδικό κάθισμα. 

Το κάθισμα αυτοκινήτου Smart Sport, υποστηρίζει το σύστημα ISOfix, ένα διεθνές πρότυπο για τα σημεία υποδοχής παιδικών καθισμάτων στην καμπίνα των επιβατών. Υποδοχείς ISOfix είναι τα μεταλλικά σημεία που βρίσκονται στη σχισμή ανάμεσα στην πλάτη και το κάθισμα στις πίσως θέσεις του αυτοκινήτου. Το συγκεκριμένο σύστημα έχει αναπτυχθεί, καθώς έρευνες έχουν αποδείξει πως το ποσοστό εσφαλμένης χρήσης του παιδικού καθίσματος ξεπερνά το 70%.

Το κάθισμα αυτοκινήτου Smart Sport, είναι κατάλληλο για παιδιά ηλικίας από 9 μηνών έως και 6 ετών. Συνδυάζει 5 θέσεις ανάκλισης καθίσματος ενώ προσφέρει, έξτρα προσκέφαλο και έξτρα πολυτελές στρώμα για μωρά.  

bebe_stars_1.jpg

Η καλύτερη θέση στο αυτοκίνητο για το παιδικό κάθισμα, εξαρτάται από διάφορες παραμέτρους. Εάν μια μητέρα χρησιμοποιεί συχνά το αυτοκίνητο μόνη της, τότε θα μπορούσε να έχει το βρεφικό κάθισμα στη θέση του συνοδηγού πάντα υπό τον όρο ότι έχει απενεργοποιήσει τον αερόσακο! Επειδή όμως οι περισσότερες συγκρούσεις είναι μετωπικές συνίσταται το βρεφικό κάθισμα να είναι στο πίσω μέρος και ειδικότερα πίσω από τον συνοδηγό. 
 
Το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου Imola, χαρίζει στο παιδί την τέλεια αίσθηση πολυτέλειας, άνεσης αλλά και ασφάλειας. Είναι κατάλληλο για παιδιά από 9 έως 36 κιλά. Συνδυάζει σύστημα ISOfix, Top Tether και ζώνης ασφαλείας 3 σημείων για εύκολη και σταθερή εγκατάσταση. Επιπλέον, διαθέτει προηγμένη πλευρική προστασία που μειώνουν τις δυνάμεις σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης.  

bebe_stars_2.jpg
 
Το παιδί σας, πρέπει να μάθει μόνο του να κάθεται στο παιδικό κάθισμα. Από πολύ μικρή ηλικία, λειτουργούν σαν σφουγγάρια και επηρεάζονται πολύ από τη συμπεριφορά των γονέων. Η υποδειγματική και πειθαρχημένη συμπεριφορά των γονέων στο αυτοκίνητο αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα για τα παιδιά.

Αρνηθείτε να ξεκινήσετε το όχημα αν δεν έχουν όλοι δεθεί σωστά. Σε περίπτωση που το παιδί σας βγάζει τη ζώνη εν κινήσει προσπαθήστε να σταματήσετε το συντομότερο δυνατό και εξηγήστε τους κινδύνους που συνεπάγεται σε μία τέτοια κατάσταση.

Μην σκεφθείτε να γλυτώσετε χρήματα από την ασφάλεια του παιδιού σας. Θυμηθείτε πως η ζώνη σώζει ζωές!  




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...