Μετάβαση σε περιεχόμενο

Μωράκια Χριστουγέννων 24 & Πρωτοχρονιάς 25

Recommended Posts

Γειά σας κορίτσια και από εμάς!!!! Τέλεια τα δεντράκια σας , με το καλό και του χρόνου εύχομαι!!!! 

@Kiddoμου τι εννοεις εφυγε το τραχηλικο βησμα ???? 

@Θέτις Κ.τέλεια τα νέα σου !!!!! Αντε με το καλό ο μπεμπακος !!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 1.8k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κορίτσια μ μόλις τελείωσα από το γιατρό!!! Η νινου 2930! Στη καμπύλη ανάπτυξης ανεβαίνει ακριβώς όπως θ έπρεπε! Είναι ένα τέλειο μωρό μ είπε!!! 💗💗💗 νον στρες τέλειο , κινήσεις και καρδιά μωρού ότι πρέπει και συσπάσεις τίποτα! Την άλλη πέμπτη ξανά για νον στρες ! 
Μ είπε πως 38 εβδομάδων θα με δει από κάτω ! Αρα πιστεύω ανάμεσα από Χριστούγεννα και πρωτοχρονιά θα με βάλει να γεννήσω! Δν μ αφήνει μέχρι 40 εβδομάδων γιατί θα βγει 4 κιλά η μπέμπα ! 

στις πριν 1 ώρα, ο/η Kate1992 είπε:

Κορίτσια μ μόλις τελείωσα από το γιατρό!!! Η νινου 2930! Στη καμπύλη ανάπτυξης ανεβαίνει ακριβώς όπως θ έπρεπε! Είναι ένα τέλειο μωρό μ είπε!!! 💗💗💗 νον στρες τέλειο , κινήσεις και καρδιά μωρού ότι πρέπει και συσπάσεις τίποτα! Την άλλη πέμπτη ξανά για νον στρες ! 
Μ είπε πως 38 εβδομάδων θα με δει από κάτω ! Αρα πιστεύω ανάμεσα από Χριστούγεννα και πρωτοχρονιά θα με βάλει να γεννήσω! Δν μ αφήνει μέχρι 40 εβδομάδων γιατί θα βγει 4 κιλά η μπέμπα ! 

Σε ποια βδομάδα είσαι κορίτσι μου ?? 

Τέλεια η μπέμπα σου 🥰🥰🥰🥰

στις πριν 21 ώρες, ο/η Θέτις Κ. είπε:

Καλημέρα κορίτσι μου! Όχι, υπέρηχο δεν θα κάνουμε, αυτός που έχει στο γραφείο του νοσοκομείου δεν είναι τόσο λεπτομερείς για να δείχνει μετρήσεις σε τόσο μεγάλο έμβρυο κτλ. Μόνο στην αρχή της εγκυμοσύνης είχε νόημα και αργότερα όταν θέλαμε απλά να δούμε το μωράκι πως πάει ♥️ 

Τώρα αν χρειαστεί ξανά, λογικά θα μας παραπέμψει σε κάποιον/α εμβρυομητρικό εντός του νοσοκομείου που χειρίζεται τους πιο "καλούς" υπερήχους. Σε διπλανά γραφεία είναι ούτως ή άλλως. 

Ο μπέμπης πάντα ήταν ήρεμος γενικά, όπως σας είχα πει και παλιότερα, το μοτίβο του είναι συνήθως 3-4 μέρες φουλ ενέργεια και κινητικότητα και μετά μ έχει στο κλασ**ο 🤣🤣 από τότε που ξεκίνησα να τον νιώθω δεν άλλαξε αυτό, μόνο του ότι πλέον τον νιώθω κάθε μέρα, απλά εκείνες οι "ήσυχες" μέρες των πρότερων εβδομάδων έχουν αντικατασταθεί από πιο "απαλές" κινήσεις. Ελπίζω να είναι έτσι χαλαρό τυπακι και στη ζωή εκτός κοιλιάς 😜🙏🏻

Τώρα κάθε Πέμπτη από δω και πέρα - αυτή τη βδομάδα πήγαμε Τετάρτη γιατί χρειάστηκε να προγραμματίσει μια πρόκληση για σήμερα ο γιατρός και μας το άλλαξε για χθες. 

Τέλεια τα νέα σας με τον μπεμπακο! 

Καλά, γέλασα κι εγώ πολύ με τον Σαλαμάνκα!! 😆😆

Άρα, αυτές τις μέρες δεν θα στον μετράνε τον μπέμπη να δούνε περίπου πόσο μεγάλος θα είναι; Να ξέρουν πόσο περίπου θα είναι όσο πλησιάζεις την Πητ; Δεν τον μετράει τμηματικά, το κεφάλι, την κοιλιά και το πόδι; Δεν φαίνονται καλά στον υπέρηχο του; 😕

στις πριν 12 ώρες, ο/η Kate1992 είπε:

Πωωωω μεγαλουτσικη η νινου σας!! 🩷🩷

Θα γεννηθεί και θα είναι ο ορισμός του χριστουγεννιάτικου δώρου!! 😆 

Νταξει, συσπάσεις μπορεί να ξεκινήσεις από τωρα να κάνεις σιγά σιγά. 

Αναμένουμε νέα! Ούτε σε σένα έμεινε πολύ ακόμα!! 🥰🥰

στις πριν 2 ώρες, ο/η _piripiri_ είπε:

Πωωωω μεγαλουτσικη η νινου σας!! 🩷🩷

Θα γεννηθεί και θα είναι ο ορισμός του χριστουγεννιάτικου δώρου!! 😆 

Νταξει, συσπάσεις μπορεί να ξεκινήσεις από τωρα να κάνεις σιγά σιγά. 

Αναμένουμε νέα! Ούτε σε σένα έμεινε πολύ ακόμα!! 🥰🥰

Ναι η άτιμη! Έμοιασε στον μπαμπά της!!!🥹🥹 εγώ τόσο γεννήθηκα 40 εβδομάδων! 
μακαρι ν ξεκινήσω συσπάσεις και μακάρι ν μ σπάσουν τ νερά από μόνα τους πριν πάω στο νοσοκομείο!!! 🙏🙏

Εσύ κορίτσι μ πόσο είσαι;;

στις πριν 15 ώρες, ο/η Kate1992 είπε:

Καλημέρα κοριτσάκι μου! 

Τέλεια η νινου σας!!! 😍😍😍 Μπράβο το κοριτσάκι σας!!! ❤️❤️❤️ Με το καλό όλα να πάνε κατ'ευχήν!! 

Σας εξήγησε ποίο θα ήταν το πρόβλημα αν το μωράκι φτάσει τα 4 κιλάκια και δεν θέλει να σας αφήσει να τα πιάσει; Τι σας είπε;

στις πριν 20 ώρες, ο/η Kallia.Geo είπε:

Γειά σας κορίτσια και από εμάς!!!! Τέλεια τα δεντράκια σας , με το καλό και του χρόνου εύχομαι!!!! 

@Kiddoμου τι εννοεις εφυγε το τραχηλικο βησμα ???? 

@Θέτις Κ.τέλεια τα νέα σου !!!!! Αντε με το καλό ο μπεμπακος !!!!

Καλημέρα!! 

Κάνοντας μασάζ στο περίνεο, ο σύζυγος πρόσεξε ότι έβγαζα κάτι σα πηχτή μύξα κολλώδες ημιδιάφανη γαλακτερη (sorry για τη περιγραφή πρωί πρωί..😅).. δεν ήταν σα τα γνωστά υγρά της εγκυμοσύνης.. ήταν πολύ μύξα.. και δεν ήταν πολύ σα ποσότητα οπότε δε ξέρω αν έχει φύγει περισσότερο στη τουαλέτα και δεν το πήρα χαμπάρι ή έχει φύγει ένα μικρό μόνο μέρος..🤷 εικασίες κάνω σύμφωνα με όσα ξέρω.. δε με έχει εξετάσει κανείς από κάτω και ούτε πρόκειται να αφήσω..! 🙃

Καλημέρα κορίτσια μου! 

Μια χαρά και εμάς η μπέμπα!! Είχαμε το nst πάλι χθες, στιγμή δεν σταμάτησε να χτυπιέται!! 72 κινήσεις σε 20'!! 🤣🤣 Και που είσαι @Θέτις Κ.μου..;! Με κουνουπίδι/καρότο στον ατμό για σαλάτα και φασολάκια λαδερο με τυρί μιάμιση ώρα πριν παρακαλώ..!! 🤣 εκτός αν είναι τόσο φαν η μικρή των λαχανικών..🤣🤣 τι να πω... 🤷 Ε ρε τι μας περιμένει!! 😅 Το γέλιο ήταν που η μαία είχε βάλει το χέρι της στη κοιλιά για να κρατάει σταθερό το ματζαφλαρι που ακούει τη καρδιά της γιατί από το τράνταγμα το έχανε και της έριχνε κάτι κλοτσιδια..!! Έπαιρνε το χέρι της, ηρεμούσε.. το ξαναεβαζε, ξανά δώστου!! Με δύναμη εννοώ!! Η μαία σε σόκ!! 🤣🤣🤣 Δεν της αρέσει σας λέω να την πιέζουν!! Εκνευρίζεται το παιδάκι μου!! 🤣 Εκτός αν είναι το χέρι του μπαμπά της.. εκεί μόνο ηρεμεί!! Το έχουμε κάνει πείραμα.. βλέπεις τη κοιλιά θαλασσοτρικυμία, βάζει χέρι ο μπαμπάς.. και "χάνεται".. 🤣🤣 

Χίλια συγνώμη κορίτσια για τη πάρλα μου πρωινιατικα.. ειλικρινά τη λατρεύω!!! ❤️❤️❤️❤️ Νοιωθω ότι βλέπω στοιχεία της προσωπικότητας της και λιώνω!!! 😍😍😍

Πάμε σήμερα και για τον υπέρηχο.. αυτά!! 

στις πριν 12 λεπτά, ο/η Kiddo είπε:

Καλημέρα κορίτσια μου! 

Μια χαρά και εμάς η μπέμπα!! Είχαμε το nst πάλι χθες, στιγμή δεν σταμάτησε να χτυπιέται!! 72 κινήσεις σε 20'!! 🤣🤣 Και που είσαι @Θέτις Κ.μου..;! Με κουνουπίδι/καρότο στον ατμό για σαλάτα και φασολάκια λαδερο με τυρί μιάμιση ώρα πριν παρακαλώ..!! 🤣 εκτός αν είναι τόσο φαν η μικρή των λαχανικών..🤣🤣 τι να πω... 🤷 Ε ρε τι μας περιμένει!! 😅 Το γέλιο ήταν που η μαία είχε βάλει το χέρι της στη κοιλιά για να κρατάει σταθερό το ματζαφλαρι που ακούει τη καρδιά της γιατί από το τράνταγμα το έχανε και της έριχνε κάτι κλοτσιδια..!! Έπαιρνε το χέρι της, ηρεμούσε.. το ξαναεβαζε, ξανά δώστου!! Με δύναμη εννοώ!! Η μαία σε σόκ!! 🤣🤣🤣 Δεν της αρέσει σας λέω να την πιέζουν!! Εκνευρίζεται το παιδάκι μου!! 🤣 Εκτός αν είναι το χέρι του μπαμπά της.. εκεί μόνο ηρεμεί!! Το έχουμε κάνει πείραμα.. βλέπεις τη κοιλιά θαλασσοτρικυμία, βάζει χέρι ο μπαμπάς.. και "χάνεται".. 🤣🤣 

Χίλια συγνώμη κορίτσια για τη πάρλα μου πρωινιατικα.. ειλικρινά τη λατρεύω!!! ❤️❤️❤️❤️ Νοιωθω ότι βλέπω στοιχεία της προσωπικότητας της και λιώνω!!! 😍😍😍

Πάμε σήμερα και για τον υπέρηχο.. αυτά!! 

Έχει ταμπεραμέντο η μικρή! Θα βγει με προσωπικότητα!! 😆😆

Για συσπάσεις σας είπε τίποτα; Έχουν αρχίσει να εμφανίζονται σε εσένα; 

Επίσης για τα υγρά, είχα την εντύπωση ότι άμα φύγει κάτι από τον τράχηλο, τα υγρά είναι αιματηρά... Ρώτα άμα είναι τον γιατρό σου σήμερα, να δεις αν απλά είναι φυσιολογικές εκκρίσεις αυτές κι όχι μέρος του τραχήλου...

στις πριν 23 λεπτά, ο/η _piripiri_ είπε:

Έχει ταμπεραμέντο η μικρή! Θα βγει με προσωπικότητα!! 😆😆

Για συσπάσεις σας είπε τίποτα; Έχουν αρχίσει να εμφανίζονται σε εσένα; 

Επίσης για τα υγρά, είχα την εντύπωση ότι άμα φύγει κάτι από τον τράχηλο, τα υγρά είναι αιματηρά... Ρώτα άμα είναι τον γιατρό σου σήμερα, να δεις αν απλά είναι φυσιολογικές εκκρίσεις αυτές κι όχι μέρος του τραχήλου...

Όταν έφτασα που η μαία εξέταζε τη κοιλιά  μου, μου είπε ότι έκανα σύσπαση εκείνη τη στιγμή.. βέβαια περπάτησα από το αυτοκίνητο μέχρι το ιατρείο και ανέβηκα και σκαλιά.. μόλις ξάπλωσα και ηρέμησα, τίποτα στο nst! Δεν ξέρω αν ισχύει γενικά αλλά έχω συσπάσεις όταν είμαι όρθια πολύ ώρα ή περπατάω ή ανεβαίνω σκαλοπάτια.. ειδικά τώρα που ξεκίνησα "γυμναστική" καθημερινά το παρατηρώ έντονα.. βέβαια έχω λιγότερες από ότι όταν ήμουν με covid.. ξαπλωμένη όμως δεν έχω κάτι ούτε στο σπίτι..

Όχι όχι δεν ισχύει αυτό!! Δε θα βγάλουν όλες οι γυναίκες μαζί και αίμα! Μπορεί να συμβεί όμως και για αυτό προειδοποιούν ότι αν δουν μαζί και αιματακι ή είναι ροζ να μην τρομάζουν οι γυναίκες! Όχι το γιατρό δεν τον ρωτάω! Μπορεί να θέλει να με "εξετάσει" για να το "δει" και δεν έχω καμία όρεξη για διένεξη ή να συγχυστώ.. έχω τις μαίες μου που εμπιστεύομαι και αυτό μου αρκεί! 

Μερικές φωτογραφίες από απλό Google search, αν και στα μαθήματα το είχαμε συζητήσει ενδελεχώς με περισσότερες εικόνες..:

IMG_20241213_121512.jpg

IMG_20241213_121607.jpg

στις πριν 3 λεπτά, ο/η Kiddo είπε:

Όταν έφτασα που η μαία εξέταζε τη κοιλιά  μου, μου είπε ότι έκανα σύσπαση εκείνη τη στιγμή.. βέβαια περπάτησα από το αυτοκίνητο μέχρι το ιατρείο και ανέβηκα και σκαλιά.. μόλις ξάπλωσα και ηρέμησα, τίποτα στο nst! Δεν ξέρω αν ισχύει γενικά αλλά έχω συσπάσεις όταν είμαι όρθια πολύ ώρα ή περπατάω ή ανεβαίνω σκαλοπάτια.. ειδικά τώρα που ξεκίνησα "γυμναστική" καθημερινά το παρατηρώ έντονα.. βέβαια έχω λιγότερες από ότι όταν ήμουν με covid..

Όχι όχι δεν ισχύει αυτό!! Δε θα βγάλουν όλες οι γυναίκες μαζί και αίμα! Μπορεί να συμβεί όμως και για αυτό προειδοποιούν ότι αν δουν μαζί και αιματακι ή είναι ροζ να μην τρομάζουν οι γυναίκες! Όχι το γιατρό δεν τον ρωτάω! Μπορεί να θέλει να με "εξετάσει" για να το "δει" και δεν έχω καμία όρεξη για διένεξη ή να συγχυστώ.. έχω τις μαίες μου που εμπιστεύομαι και αυτό μου αρκεί! 

Μερικές φωτογραφίες:

IMG_20241213_121512.jpg

IMG_20241213_121607.jpg

Α, οκ... Νόμιζα ότι ήταν μόνο με αίμα, δεν το ήξερα!! Επειδή εμένα και τις δύο φορές είχε βγάλει αιματηρές τέτοιες βλεννες όταν είχα χάσει τον τράχηλο, το είχα έτσι στο μυαλό μου 😆

Άσε, καλύτερα να μην σε εξετάσει, αφού το έχεις συζητήσει και με τις μαίες. Μια χαρά γνωρίζουν αυτές. Όταν θα έρθει η ώρα, θα τα δει όλα κι αυτός 😆

στις πριν 5 λεπτά, ο/η _piripiri_ είπε:

Α, οκ... Νόμιζα ότι ήταν μόνο με αίμα, δεν το ήξερα!! Επειδή εμένα και τις δύο φορές είχε βγάλει αιματηρές τέτοιες βλεννες όταν είχα χάσει τον τράχηλο, το είχα έτσι στο μυαλό μου 😆

Άσε, καλύτερα να μην σε εξετάσει, αφού το έχεις συζητήσει και με τις μαίες. Μια χαρά γνωρίζουν αυτές. Όταν θα έρθει η ώρα, θα τα δει όλα κι αυτός 😆

Ναι είδες;!! Σαν πρωτότοκη και εμείς αν δεν είχαμε κάνει τα μαθήματα ούτε που θα το παρατηρούσαμε..! Σε εμένα ήταν σα τη δεύτερη φωτό κάτω αριστερά.. ίσως κάτι λιγότερο σε ποσότητα.. βέβαια sorry και πάλι βρε κορίτσια μου για την αηδία πρωί πρωί..😅

Καλά γενικότερα έχει να βρεθεί σε πολλά προ εκπλήξεων.. 🤫😂😂

Εσένα πως πάει ο μπέμπης;! Συνεχίζει να δυσκολεύεται; Μίλησες μήπως με τη παιδίατρο; 

Καλημέρα κορίτσια! 

@Kate1992 Τέλεια η μπέμπα σας!!! Μπράβο, μπράβο!!! ❤️

@KiddoΠεριμένουμε και τα δικά σου νέα από τον υπέρηχο!! Ερώτηση ...Οταν είναι τόσο ενεργή η μπεμπού σου, όπως στο καρδιοτοκογράφημα, πον΄ας καθόλου;; Εγώ ώρες ώρες νιώθω πολύ άβολα με τις κινήσεις της... Επίσης, αυτό το τραχηλικό βύσμα σημαίνει ότι έφυγε ο τράχηλος; Η ότι ξεκινάει να εξαλείφεται;;; Εσύ @_piripiri_ τον έχασες τη μέρα που γέννησες ή μπορεί να προηγηθεί μέρες αυτή η διαδικασία; 

στις πριν 22 λεπτά, ο/η MarMar90 είπε:

Καλημέρα κορίτσια! 

@KiddoΠεριμένουμε και τα δικά σου νέα από τον υπέρηχο!! Ερώτηση ...Οταν είναι τόσο ενεργή η μπεμπού σου, όπως στο καρδιοτοκογράφημα, πον΄ας καθόλου;; Εγώ ώρες ώρες νιώθω πολύ άβολα με τις κινήσεις της... Επίσης, αυτό το τραχηλικό βύσμα σημαίνει ότι έφυγε ο τράχηλος; Η ότι ξεκινάει να εξαλείφεται;;; Εσύ @_piripiri_ τον έχασες τη μέρα που γέννησες ή μπορεί να προηγηθεί μέρες αυτή η διαδικασία; 

Και ναι και όχι.. τις περισσότερες φορές δε πονάω..! Είναι φορές που βλέπω τη κοιλιά να κουνιέται και δεν το νοιώθω κάν! Όταν όμως κουνιέται χαμηλά στη λεκάνη εκεί πονάει γ***** τα! Έχω παρατηρήσει ότι πονάω χαμηλά στη λεκάνη όταν κουνιέται κυρίως όταν κάθομαι καναπέ/κρεβάτι/καρέκλα.. όταν είμαι ξαπλωμένη ή όρθια δεν πονάνε οι κινήσεις της.. ίσως να τη πιέζω εκείνη τη στιγμή που κάθομαι και καθώς κουνιέται "την ακούω ".. 😅

Όσον αφορά το τραχηλικό βύσμα, δεν είναι κάτι στάνταρ που συμβαίνει σε όλες τις γυναίκες! Συνήθως συμβαίνει όσο πλησιάζεις στο τοκετό και ο τράχηλος μαλακώνει και αρχίζει να λεπταίνει καθώς προετοιμάζεται το σώμα.. όχι δε σημαίνει ότι "χάθηκε" ο τράχηλος.. ούτε ότι φεύγει όλο το τραχηλικό βύσμα.. μπορεί πχ να φύγει ένα μέρος του μόνο.. αυτό είναι ένα πώμα ασφαλείας αν θέλεις ώστε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης να μην εισέρχονται μικρόβια εσωτερικά της μήτρας.. το να φύγει το τραχηλικό βύσμα μπορεί να συμβεί βδομάδες πριν την έναρξη του τοκετού ή και την ώρα του τοκετού.. απλά αν το δεις νωρίτερα, είναι μια ένδειξη ότι πλησιάζει ο τοκετός.. ε, εγώ είμαι και 38η πλέον.. 

στις πριν 19 λεπτά, ο/η MarMar90 είπε:

Καλημέρα κορίτσια! 

Τι να σου πω ρε συ... Σίγουρα την ημέρα που γέννησα είδα μια βλέννα σαν τη φωτογραφία πάνω δεξιά (ναι, ιου...) και για αυτό πήγα στο μαιευτήριο. Όταν με εξετασε να δει αν έχω διαστολή, μου είπε ότι είχε εξαλειφθεί τελείως ο τράχηλος, ενώ το πρωί της ίδιας μέρας που είχαμε ραντεβού, είχε πει ότι ο τράχηλος ήταν μαλακός (δεν είχα αποφύγει την εξέταση 😒). Είχα όμως και λευκά τετοια κολλώδη υγρά, τα οποία τώρα δεν ξέρω αν ήταν επειδή μίκραινε ή ήταν γενικά λίπανση της περιοχής για προετοιμασία 😕 αυτό πίστευα ότι ήταν αυτά τα υγρά. Ίσως η kiddo να μας πει αν έχει ρωτήσει τις μαίες...

στις πριν 1 ώρα, ο/η Kiddo είπε:

Ναι είδες;!! Σαν πρωτότοκη και εμείς αν δεν είχαμε κάνει τα μαθήματα ούτε που θα το παρατηρούσαμε..! Σε εμένα ήταν σα τη δεύτερη φωτό κάτω αριστερά.. ίσως κάτι λιγότερο σε ποσότητα.. βέβαια sorry και πάλι βρε κορίτσια μου για την αηδία πρωί πρωί..😅

Καλά γενικότερα έχει να βρεθεί σε πολλά προ εκπλήξεων.. 🤫😂😂

Εσένα πως πάει ο μπέμπης;! Συνεχίζει να δυσκολεύεται; Μίλησες μήπως με τη παιδίατρο; 

Άμα σου πω ότι τρέχαμε με άσχετα και δεν έχω ασχοληθεί με τον παιδίατρο; 😅 Δεύτερο παιδί, το έχω στο κλασιμο 🥲

Αλλά η αλήθεια είναι ότι παρατήρησα ότι ζοριζεται πολύ επειδή πίνει λαίμαργα γάλα και παίρνει κι αέρα μαζί κάπως... Οπότε θέλει ρέψιμο, το οποίο όμως δεν βγαίνει στα 15 λεπτά αφότου τελειώσει τον θηλασμό... Μπορεί να του βγει και μετά από μια ώρα 😒. Από τις μαίες τότε που έκανα μάθημα, λέγανε ότι δεν χρειαζόταν ρέψιμο μετά τον θηλασμό και δεν ασχολιομουν. Ούτε στον πρώτο μου χρειάστηκε να τον κάνω να ρευτει. 

Κι αφού δεν βλέπω θέμα με τα κακά του, δεν μίλησα με τον παιδίατρο, το άφησα να δω πώς θα πάει τώρα που ασχολούμαι περισσότερο... Αλλά σίγουρα θα το συζητήσω μαζί του όταν πάω. 

Τι να σου πω ρε συ... Σίγουρα την ημέρα που γέννησα είδα μια βλέννα σαν τη φωτογραφία πάνω δεξιά (ναι, ιου...) και για αυτό πήγα στο μαιευτήριο. Όταν με εξετασε να δει αν έχω διαστολή, μου είπε ότι είχε εξαλειφθεί τελείως ο τράχηλος, ενώ το πρωί της ίδιας μέρας που είχαμε ραντεβού, είχε πει ότι ο τράχηλος ήταν μαλακός (δεν είχα αποφύγει την εξέταση 😒). Είχα όμως και λευκά τετοια κολλώδη υγρά, τα οποία τώρα δεν ξέρω αν ήταν επειδή μίκραινε ή ήταν γενικά λίπανση της περιοχής για προετοιμασία 😕 αυτό πίστευα ότι ήταν αυτά τα υγρά. Ίσως η kiddo να μας πει αν έχει ρωτήσει τις μαίες...

Θα μπορούσε να ήταν και τραχηλικό βύσμα.. δεν είναι απαραίτητο ότι φεύγει μια και καλή.. μπορεί να φεύγει σταδιακά όσο λεπταίνει και μαλακώνει ο τράχηλος ή και καθόλου και απλά να στέκεται πέριξ του τραχήλου..! Τα είχες παρατηρήσει καθόλου; Αν ήταν υγρά που όταν τα πιεζες διαλύονταν δεν ήταν τραχηλικό βύσμα.. αν ήταν κυριολεκτικά σα μυξα (δε ξέρω πως αλλιώς να το εξηγήσω...) το οποίο όμως δεν διαλυόταν όταν το πιεζες αλλά κολλαγε σα μάζα βλέννης από το ένα σημείο του χαρτιού στο άλλο, τότε μπορεί και να ήταν! 

Και πάλι sorry για την αηδιαστική συζήτηση που πιάσαμε..😳😅

Άμα σου πω ότι τρέχαμε με άσχετα και δεν έχω ασχοληθεί με τον παιδίατρο; 😅 Δεύτερο παιδί, το έχω στο κλασιμο 🥲

Αλλά η αλήθεια είναι ότι παρατήρησα ότι ζοριζεται πολύ επειδή πίνει λαίμαργα γάλα και παίρνει κι αέρα μαζί κάπως... Οπότε θέλει ρέψιμο, το οποίο όμως δεν βγαίνει στα 15 λεπτά αφότου τελειώσει τον θηλασμό... Μπορεί να του βγει και μετά από μια ώρα 😒. Από τις μαίες τότε που έκανα μάθημα, λέγανε ότι δεν χρειαζόταν ρέψιμο μετά τον θηλασμό και δεν ασχολιομουν. Ούτε στον πρώτο μου χρειάστηκε να τον κάνω να ρευτει. 

Κι αφού δεν βλέπω θέμα με τα κακά του, δεν μίλησα με τον παιδίατρο, το άφησα να δω πώς θα πάει τώρα που ασχολούμαι περισσότερο... Αλλά σίγουρα θα το συζητήσω μαζί του όταν πάω. 

Όντως γενικά τα μωράκια που θηλάζουν λένε δε χρειάζονται ρέψιμο αλλά δεν είναι κανόνας..! Αυτό συμβαίνει γιατί τα μωράκια βεντουζαρουν στο μαστό οπότε δεν παίρνουν και αέρα μαζί.. κάποια μωράκια όμως μπορεί να μη βεντουζαρουν σωστά με αποτέλεσμα να παίρνουν και αέρα οπότε εκεί να χρειαστεί να τα βάλουμε να ρευτουν.. το ότι έχετε επαρκή λερωμένες πάνες σημαίνει ότι το μωράκι σου τρέφεται επαρκώς! Αν βλέπεις ότι ζοριζεται αρκετά όμως και παρατηρείς να παίρνει αέρα με το θηλασμό, μήπως χρειάζεται να το δεις με μια σύμβουλο θηλασμού για να σε κατευθύνει..; Και αν δεν είναι θέμα θηλασμού εντέλει τότε να μιλήσεις με τη παιδίατρο..; Δε ξέρω κιόλας.. 

στις πριν 44 λεπτά, ο/η Kiddo είπε:

Όντως γενικά τα μωράκια που θηλάζουν λένε δε χρειάζονται ρέψιμο αλλά δεν είναι κανόνας..! Αυτό συμβαίνει γιατί τα μωράκια βεντουζαρουν στο μαστό οπότε δεν παίρνουν και αέρα μαζί.. κάποια μωράκια όμως μπορεί να μη βεντουζαρουν σωστά με αποτέλεσμα να παίρνουν και αέρα οπότε εκεί να χρειαστεί να τα βάλουμε να ρευτουν.. το ότι έχετε επαρκή λερωμένες πάνες σημαίνει ότι το μωράκι σου τρέφεται επαρκώς! Αν βλέπεις ότι ζοριζεται αρκετά όμως και παρατηρείς να παίρνει αέρα με το θηλασμό, μήπως χρειάζεται να το δεις με μια σύμβουλο θηλασμού για να σε κατευθύνει..; Και αν δεν είναι θέμα θηλασμού εντέλει τότε να μιλήσεις με τη παιδίατρο..; Δε ξέρω κιόλας.. 

Ναι ρε συ, έχεις δίκιο! ❤️ Θα ρωτήσω σύμβουλο θηλασμού! Γιατί αυτός ο καημένος ρουφάει και πνίγεται από το πολύ γάλα, βήχει, μισό φτύνει τη θηλή και την πιάνει όπως βολεύεται, κάνει διάφορα απροσαρμοστα ώρες ώρες, ίσως αυτό φταίει με τον αέρα! 

στις πριν 4 ώρες, ο/η _piripiri_ είπε:

Ναι ρε συ, έχεις δίκιο! ❤️ Θα ρωτήσω σύμβουλο θηλασμού! Γιατί αυτός ο καημένος ρουφάει και πνίγεται από το πολύ γάλα, βήχει, μισό φτύνει τη θηλή και την πιάνει όπως βολεύεται, κάνει διάφορα απροσαρμοστα ώρες ώρες, ίσως αυτό φταίει με τον αέρα! 

Όταν χαλάει την προσκόλληση σίγουρα καταπίνει αέρα. Είναι πολύ συνηθισμένο στην αρχή μέχρι την εδραίωση του θηλασμού η ροή να είναι έντονη κ το μωρό να μην μπορεί να τη διαχειριστεί. Να το βάζεις να ρεύεται κ ας αργεί να ρευτεί γιατί όσο μαζεύει αέρια τόσο θα ζορίζεται στην κοιλιτσα του. 

πριν το βάλεις να θηλάσει να βγάζεις λίγο γάλα με το χέρι (άμελξη με το χέρι). Αυτό να το κάνεις κ όταν νιώθεις σκληρό το στήθος (πχ αν έχεις ώρα να θηλάσεις ή στο αντανακλαστικό καθόδου του γάλακτος).

δεν είναι κάτι ανησυχητικό! Είναι πάρα πολύ κοινό! 

απλά θέλει την διαχείριση που σου είπα 😊

Δοκίμασε κ διαφορετικές στάσεις θηλασμού (πχ με κλίση προς τα πίσω με ανάκλιση δλδ, ξαπλωμένη στο πλάι κτλ). 

να σου ζήσει ❤️❤️

Γειά σας κορίτσια !! 

Κάναμε ντοπλερ εμείς σήμερα .. το μωράκι μας είναι πολύ καλά! Εμένα μου βρήκε αυξημένο το αμνιακό υγρό.. μου έλεγε για διαβήτη κυησης και τέτοια,  όπως επίσης ότι θα αργήσει ο τοκετος γιατί το μωρό "κολυμπαει". Αν δεν ήταν έτσι,  θα είχα ήδη γεννήσει. 

Δε σας κρύβω ότι αγχώθηκα αρκετά και γενικά δεν μου άρεσε ο τρόπος της ... τελοσπαντων. Μίλησα κ με τη μαία μου κ όλα καλά 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...