Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αναφορά

• Απαντήσεις

• Για κάθισμα αυτοκινήτου (είτε αυγό είτε αργότερα κανονικό) θα σου πρότεινα ισχυρά πολύ ισχυρά ομως να ψάξεις στην ADAC που έχει κάνει τεστ σε καθίσματα με βάση κάποια χαρακτηριστικά να βρεις ένα κάθισμα με καλή βαθμολογία. Είναι υψίστης σημασίας η ασφάλεια κ δεν θα βρεις πιο αντικειμενικά.  Κάνουν λοιπόν τεστ συνεχώς κ έχουν όλα τα μοντέλα που έχουν δοκιμάσει κ δοκιμάζουν.  Θα δεις κ εσύ ότι μερικές  φορές μια γνωστή μάρκα ή ένα ακριβό βρεφικό αντικείμενο δεν είναι πάντα το καλύτερο!    επίσης  υπάρχει ομάδα στο φβ παιδί και οδική ασφάλεια.    Αξίζει να επενδύσεις χρήματα στο κάθισμα παρά σε οτιδήποτε άλλο’    φιλικά πάντα  ❤️    με το καλό το μωράκι σου υγιές κ τελειομηνο 🥰🥂    
    • Και έτσι να γίνει να μην αγχωθεις και να μην τον πιέσεις. Κάθε παιδί έχει το ρυθμό του. Μπορεί να είναι καλοφαγάς, μπορεί να μην τρώει πολύ, δεν πειράζει! Δουλειά σου είναι να του ετοιμάζεις ένα υγιεινό και πλήρες γεύμα. Εσύ διαλέγεις το τι και το πότε, εκείνος διαλέγει το ποσο. 
    • Είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Κ οι μαίες εκείνη την ώρα αν δούνε κάποιον να χάνει την ψυχραιμία του θα τον βγάλουν έξω.    Κ ο άντρας μου το έπαθε, τον έβγαλαν έξω όταν ήρθε στον πρώτο τοκετό γιατί έχει φοβία με αίματα κ είχε ασπρίσει σχεδόν λιποθύμησε. Στον δεύτερο τοκετό δεν τον πήρα καν. Κ τώρα δεν θα τον πάρω. Είναι πως νιώθει η κάθε γυναίκα. Εγώ εκείνη την ώρα θέλω μόνο την μαία μαζί μου να περάσουμε μαζί τα κύματα των συσπάσεων κ να με βοηθάει, οποιοδήποτε άλλος με αγχώνει πως θα αντιδράει κ εκείνη την ώρα θέλω ηρεμία κ συγκέντρωση.    Είναι όμως πως νιώθει το κάθε ζευγάρι❤️ κ το σωστό είναι να δίνεται η επιλογή στο ζευγάρι κ να κάνουν όπως νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια κ άνεση 🩷
    • Είτε θα σπάσουν τα νερά είτε θα αρχίσουν οι συσπάσεις 😊  Οι συσπάσεις είναι πόνοι που μπορεί να έχεις κ κατά τη διάρκεια που είσαι στο μήνα σου αλλά δεν θα είναι συγχρονισμένες (δλδ με μοτίβο όπως λέμε.)  όταν γεννάς όμως θα έρθουν συγχρονισμένα (πίστεψέ με θα το καταλάβεις γιατί ο πόνος θα κλιμακώνεται κ δεν θα μπορείς να το αγνοήσεις 😆 το σώμα μας είναι σοφό κ μας ξεκινάει σιγά σιγά πχ ανά 5 ή 7 λεπτά η σύσπαση κ όχι τόσο δυνατή… όμως αυτό εξελίσσεται σιγά σιγά.. στις πρωτότοκες είναι αναμενόμενο κ φυσιολογικό να πάρει πάνω από 12 ώρες ειδικά όταν δεν υπάρχουν παρεμβάσεις!)  ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ 🤣🤣🤣🤣🤣    τα νερά μπορούν να σπάσουν κ να είναι η αίσθηση όπως όταν ανοίγεις σαμπάνια 🍾 εγώ έτσι το ένιωσα 🤣 αλλά υπάρχει περίπτωση κ να υπάρχει διαρροή υγρών σιγά σιγά αλλά θα το δει ο γιατρός στον υπέρηχο καθώς θα μετράει τα αμνιακα σας υγρά σε κάθε επίσκεψη. Όμως κ ν σπάσουν τα νερά δεν σημαίνει ότι θα αρχίσει ο τοκετός κατευθείαν. Σε αρκετές γυναίκες μπορεί να αρχίσει ο τοκετός κ μετά από μια ή και δυο μέρες. Σε αυτήν την περίπτωση (στην Ελλάδα σε βάζουν εισαγωγή σπάνια να σε αφήσουν) αλλά σε υπόλοιπες χώρες του κόσμου κ σε τοκετούς στο σπίτι στην Ελλάδα/σπάνια με γυναικολόγο θα σε παρακολουθεί ο γιατρός/μαία στενά κ θα χορηγήσουν αντιβίωση για να αποκλείσουν ενδεχόμενο μόλυνσης λόγω του ότι έχει ανοίξει ο σάκος κ σου κάνουν εισαγωγή αν δν έχει ξεκινήσει ο τοκετός Μετά από 48 ώρες. Αυτά τα γράφω ενημερωτικά γιατί αποκλείεται να σας τα πει γιατρός 🤷🏼‍♀️😄   συνήθως οι τοκετοί ξεκινάνε προς το βράδυ κ μετά που το σώμα χαλαρώνει.    Ο πρώτος τοκετός μου (χωρίς παρεμβάσεις, χωρίς ορό με φάρμακο-τεχνητή ωκυτοκίνη- που βάζουν συνήθως για να πάει πιο γρήγορα ο τοκετός) κράτησε 14 ώρες.   Ο δεύτερος ήταν φουλ παρεμβατικός κ οξύς λόγω των παρεμβάσεων κ κράτησε 3.5 ώρες.     Τώρα για σημάδια . Οι διάρροιες είναι ένα σημάδι, το πώμα-τραχηλικό βύσμα που φεύγει είτε σταδιακά είτε με μιας (πάτησε στο ίντερνετ κ θα σου βγάλει φωτό πως είναι) κ το nesting είναι κάποια σημάδια (πέραν των παραπάνω). Όμως αυτά τα σημάδια μπορεί ν έρθουν λίγες μέρες πριν τον τοκετό ή λίγες ώρες. Αλλά κ μόνο που θα τα δείτε θα ξέρετε ότι είστε πολύ πολύ κοντά.         
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...