Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΕΛΕΟΣ

Recommended Posts

Πέθανε νεογνό από μικρόβιο

Συναγερμός στη ΜΕΘ νεογνών του «Παπαγεωργίου»

Ένα πρόωρο νεογνό ξεψύχησε, πριν λίγες ημέρες, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», μετά από την προσβολή του από το πολυανθεκτικό μικρόβιο, το ακινετοβακτήριο.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής της Μονάδας, καθηγητής νεογνολογίας, Νίκος Νικολαΐδης, αυτή τη στιγμή φορείς του μικροβίου αυτού είναι 12 νεογνά που νοσηλεύονται και τα οποία θεωρητικά κινδυνεύουν. Ήδη έχουν σταματήσει οι εισαγωγές πρόωρων νεογνών στην εν λόγω Μονάδα, ενώ τα πρόωρα που γεννιούνται στο «Παπαγεωργίου» μεταφέρονται σε ΜΕΘ άλλων νοσοκομείων.

«Το ακινετοβακτήριο είναι ένα ιδιαίτερα βαρύ μικρόβιο το οποίο είναι πολυανθεκτικό. Από την πρώτη στιγμή που διαγνώστηκε η ύπαρξή του κινητοποιήθηκε η Κλινική και η Επιτροπή Λοιμώξεων και από την περασμένη Τετάρτη και για δέκα ημέρες δεν θα γίνονται εισαγωγές άλλων νεογνών. Τα νεογνά που νοσηλεύονται στη Μονάδα, και τα οποία είναι λιγότερα από 30, είναι σε καλή κατάσταση, ενώ φορείς του μικροβίου είναι 12 από αυτά.

newsday

Αναρτήθηκε από Sarotiko στις 3:47 μ.μ.

Μοιραστείτε το σε: |

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΧ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ!!ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΠΑΛΙ!ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ(ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΤΟ ΝΑ ΓΕΝΝΘΕΙ ΕΝΑ ΜΡΟ ΠΡΟΩΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΡΟΒΛΗΜΑ) ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΝΔΥΝΕΥΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΧΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ!!!ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΡΕΛΑΙΝΕΣΑΙ!!

δεν ειναι και το μοναδικο περιστατικο.....

στην μοναδα του αλεξανδρας οταν ηταν ο δικος μου μεσα πεθαναν 2 μωρακια απο μικροβια

και τρεμαμε μεχρι να βγουμε

δυστηχως οση αποστειρωση και να κανουν τα μικροβια καραδοκουν

ελεος........οντως............

ελληνικο κρατος....τι περιμενεις;;;;;;

΄

Είναι απο τις λίγες φορές που το ελληνικό κράτος ή το νοσοκομείο δεν φταίει...οι ενδονοσοκομειακες λοιμώξεις είναι ο φόβος και ο τρόμος των γιατρών σε όλες τις μονάδες προώρων.

Όσο και να απολυμένουν πάντα θα υπάρχουν πιο ανθεκτικα μικρόβια.

Πριν ένα χρόνο περίπου νοσηλεύτικαν τα μωρά μου στην μονάδα προώρων του παπαγεωργίου και το 1ο που μας είπαν οι γιατροι και το προσωπικό ήταν ευτυχώς που δεν παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα και θα φύγουν γρήγορα απο εδώ γιατι πάντα υπάρχει ο κίνδυνος λοίμωξης!!!

θα συμφωνήσω με τη καραμελένια κάθε τόσο υπάρχουν νέα μικρόβια πολλοί ανθεκτικά στα αντιβιωτικά και δυστυχως δεν μπορούν να κάνουν τίποτα δνε έχει να κάνει με τη καθαριότητα του χώρου . Το 1993 στο μαιευτήριο ΜΗΤΕΡΑ που τότε ήταν στα πάνω του προσβήθηκε χώρος θερμοκοιτίδας με ένα μικρόβιο εκεί πρόσβαλε πάλι αρκετά μωράκια και κάποια πέθαναν ενω κάποια άλλα τυφλώθηκαν . Ανάμεσα στα μωράκια που έχασαν τη ζωή τους ήταν και της φίλης μου .

Τα μικρόβια μπαίνουν και σε άλλα νοσοκομεία αυτά με παθολογικά περιστατικά έτσι έχασα και τον πατέρα μου πέρσι από ένα μικρόβιο τύπου κλεψιέλα και δεν μπορούσε ο οργανισμός του που ήταν ταλαιπωρημένος να το παλέψει εδω είναι δύσκολο να το παλέψει οργανισμός χωρίς πρόβλημα

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...