Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Κενώσεις και ούρα


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:rgb(51,51,51);">Άν θηλάζετε το μωράκι σας, οι κενώσεις του θα είναι συχνές και θα μοιάζουν με ...μουστάρδα. Τα μωράκια που θηλάζουν, συνήθως, δεν έχουνε και πρόβλημα δυσκοιλιότητας.</span></span></p>

Μπορεί να λερώσουν την πάνα τους μέχρι και 10 φορές την ημέρα...

Άν παρατηρήσετε ότι έχει σκληρά κόπρανα, ή αντίθετα πολύ αραιά, πόνο στην κοιλίτσα του ή πολλά αέρια, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Αντίθετα, τα μωράκια που δεν θηλάζουν έχουν πιο σπάνια κενώσεις, περίπου 2-3 φορές την ημέρα. Στην περίπτωση που το μωράκι σας πίνει έτοιμο γάλα και δεν έχει ενεργηθεί για 2 ημέρες, ή αν δυσκολεύεται στα κακάκια του, τότε είναι δυσκοίλιο.

Αλλάξτε μάρκα στο γάλα που του δίνετε, δώστε του λίγο νεράκι ανάμεσα στα γεύματα ή διαλύστε το γάλα σε χαμομήλι. Ποτέ μην καταφεύγετε σε υπόθετα ή μικροκλύσματα χωρίς την έγκριση του παιδιάτρου σας.

Τα ούρα

Το νεογέννητο που βρέχεται συχνά είναι απόλυτα φυσιολογικό. Μπορεί να δοθεί μεγάλη προσοχή αντίθετα, εάν το μωρό είναι ακόμη βρεγμένο μετά από 2 ώρες. Επίσης, η υποψία ότι υπάρχει αίμα στα ούρα πρέπει να αναφερθεί στον γιατρό, ακόμη και στην περίπτωση που πρόκειται μόνο για πρόβλημα του χρώματος των ούρων ή στα νεογέννητα λίγων ημερών, για λίγο αίμα που προέρχεται από τον κόλπο και όχι από το ουροποιητικό σύστημα.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...