Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Τρώτε ισορροπημένα κατά τη διάρκεια του θηλασμού!


    <p>Ο θηλασμός είναι το πιο πολύτιμο δώρο που μπορείτε να προσφέρετε στο μωράκι σας και το σημαντικότερο όλων είναι πως με τον θηλασμό δημιουργείται ένας μοναδικός δεσμός ανάμεσα σε εσάς και το μικρούλη σας.</p>

Ποτέ άλλοτε μια μητέρα δεν θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί τόσο κοντά στο παιδί της. Το μωράκι αντλεί ασφάλεια, στοργή και ζεστασιά που είναι απαραίτητα για την συναισθηματική του ανάπτυξη.

Την περίοδο του θηλασμού είναι πολύ σημαντικό να ακολουθείτε μια σωστή, υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Ο θηλασμός όμως δεν συμπίπτει με τις στερήσεις και τους περιορισμούς.

Ζήστε λοιπόν αυτή την όμορφη περίοδο όπως εσείς θέλετε και απολαύστε αυτή τη μοναδική εμπειρία αρκεί να...

- Αποφεύγετε τις τροφές που περιέχουν συντηρητικά, όπως οι κονσέρβες.

- Αποφεύγετε τα γλυκά που περιέχουν άσπρη ζάχαρη.

- Φροντίστε να τρώτε 3 γεύματα την ημέρα. Την ώρα που θηλάζετε να έχετε πάντα δίπλα σας κάτι να τρώτε ή να πίνετε γιατί είναι πολύ πιθανό να πεινάσετε ή να διψάσετε πολύ.

- Προσθέστε στο διαιτολόγιο σας άφθονα φρούτα και λαχανικά.

- Πίνετε πολύ νερό (τουλάχιστον 8 ποτήρια την ημέρα) και χυμούς όταν διψάτε. Δεν είναι απαραίτητο να τρώτε σούπες ή άλλες υγρές τροφές αν δεν σας αρέσουν.

- Μην πίνετε περισσότερο από όσο σας υπαγορεύει η διάθεση σας γιατί μπορεί να μειωθεί το γάλα. Πίνετε μόνο όταν νιώθετε την ανάγκη, όταν διψάτε πραγματικά.

- Περιορίστε τα ποτά που περιέχουν καφεΐνη και αλκοόλ.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...