Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Το ξένο γάλα (μπιμπερό)


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:#333333;">Για πολλές μητέρες, ο θηλασμός είναι συνώνυμο της μητρότητος και της τέλειας διατροφής για το παιδί τους. Κάποιες άλλες, για διάφορους λόγους, επιλέγουν την διατροφή με το μπιμπερό.</span></span></p>

Η διατροφή του μωρού, το αν θα θηλάσετε ή όχι, είναι αποκλειστικά δική σας ευθύνη, και καλό είναι να μην παρασυρθείτε σε λύσεις που σας σύστησαν άλλοι. Συζητήστε το θέμα με τον σύντροφό σας ή τον γιατρό σας και επιλέξτε αυτό που πραγματικά θέλετε και μπορείτε.

Στην διατροφή με το μπιμπερό, τα πράγματα δεν είναι και τόσο τραγικά όσο φαντάζεστε. Για τους 3 πρώτους μήνες, ένα ενδεικτικό πρόγραμμα διατροφής είναι τα 5 γεύματα ανά 4ωρο.

Κάποιοι γιατροί, βέβαια, υποστηρίζουν ότι το παιδί πρέπει να τρώει όποτε εκείνο θέλει και δεν υπάρχει ωράριο στο πότε θα φάει, ούτε φυσικά και στο πόσο θα φάει. Ενδεικτικά πάντως, οι παιδίατροι αναφέρουν ότι ένα νεογνό, χρειάζεται περίπου 150γρ γάλα την ημέρα για κάθε κιλό του βάρους του.

Άν δηλ. το μωράκι σας ζυγίζει 4 κιλά θα πρέπει να πίνει 600γρ γάλα την ημέρα. Οι αριθμοί αυτοί όμως δεν είναι απόλυτοι. Άλλα μωράκια πίνουν λιγότερο και άλλα περισσότερο γάλα. Άν το μωράκι σας κερδίζει βάρος, είναι ζωηρό και χαρούμενο και "βρέχει" την πάνα του 6-8 φορές την ημέρα, κατά τις πρώτες 40 ημέρες, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε για την διατροφή του.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...