Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Τι πρέπει να τρώτε όταν θηλάζετε;


    <p><strong>Μια γυναίκα που θηλάζει έχει ανάγκη περίπου 600 θερμίδες επιπλέον την ημέρα, κάτι το οποίο δε σημαίνει όμως ότι πρέπει να τρώει για δύο.</strong></p>

Σε σχέση με τον τελευταίο μήνα της εγκυμοσύνης πρόκειται για μια μικρή αύξηση. Η ποσότητα του γάλακτος που παράγεται (από 400 ml σε παραπάνω από ένα λίτρο) εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (εποχή του έτους, βάρους του μωρού, ο τρόπος με τον οποίο αυτό θηλάζει κλπ).

Μια ανεπαρκής διατροφή μπορεί να μειώσει τον όγκο και την ποσότητα του γάλακτος καθιστώντας το πιο φτωχό σε λιπαρά και βιταμίνες. Η γαλακτόρροια είναι μια διαδικασία που απαιτεί συνεχή ενέργεια, επομένως θα πρέπει να λαμβάνονται θερμίδες σαν συμπλήρωμα μοιράζοντας τες στη διάρκεια της ημέρας.

Μπορείτε να τρώτε ότι θέλετε. Πρέπει όμως να θυμάστε πως η διατροφή σας επηρεάζει τη γεύση του γάλακτος. Αν το μωράκι σας δείχνει να μην ευχαριστιέται το γάλα ή αν παρουσιάσει εντερικά προβλήματα είναι χρήσιμο να θυμηθείτε ξανά τι περίεργο ή διαφορετικό από το συνηθισμένο φάγατε το τελευταίο 24ωρο.

Φαγητά που συνιστώνται

- Όλοι οι υδατάνθρακες γιατί έχουν πολύ ενέργεια.

- Όλα τα κρέατα και τα ψάρια. Λαμβάνονται εναλλάξ και μαγειρεύονται με λίγα λίπη.

- Φρούτα και λαχανικά γιατί περιέχουν βιταμίνες και μεταλλικά άλατα.

- Με 3 ή 4 μερίδες/ημέρα τυρί, γάλα, γιαούρτι, λευκό τυρί για το ασβέστιο, κάνεις καλό στα κόκαλά σου, αλλά και στα κόκαλα του μωρού σου.

- Ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα (όπως το σύκο), αμύγδαλα, καρύδια για να λαμβάνεις επαρκείς ποσότητες σε μαγνήσιο.

- Λιπαρές ουσίες, των οποίων η προέλευση είναι σημαντικό να ποικίλει (ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς και ψάρια), για τα ωμέγα 3 και ωμέγα 6 που είναι απαραίτητα για τη νευρολογική ανάπτυξη του μωρού σου

Φαγητά που δεν συνιστώνται

- Σκόρδο, κρεμμύδι, σπαράγγια, λάχανο, πιπεριά και διάφορα μπαχαρικά. Είναι τροφές που πιθανόν να δώσουν στο γάλα μια δυσάρεστη γεύση για το μωρό.

- Αλκοόλ και καφέ. Μπορείτε να πιείτε ένα ποτηράκι κρασί ανά γεύμα και ένα καφέ την ημέρα.

- Ωμό ασπράδι αυγού, οστρακοειδή και φράουλες γιατί μπορούν να προκαλέσουν την εμφάνιση αλλεργιών.

- Αγκινάρες γιατί μπορεί να προκαλέσουν μείωση του γάλακτος.

Σε αντίθεση με λαϊκές ρήσεις δεν είναι αλήθεια πως η μπύρα "δημιουργεί γάλα". Είναι αλήθεια απλά πως χρειάζεται να πίνετε πολλά υγρά (γάλα, νερό, χυμούς φρούτων σούπες κλπ).




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...