Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Τι πρέπει να αποφεύγετε


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:#333333;">Κάποιες τροφές που τρώτε, μέσω του γάλακτος, πιθανότατα να ενοχλήσουν το ευαίσθητο στομαχάκι του μωρού σας. Συνήθως αυτές είναι το αχλάδι, το ροδάκινο, το κουνουπίδι και το σκόρδο. </span></span></p>

Επίσης, το αλκοόλ, είναι κάτι που πρέπει να περιορίσετε και μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ένα ποτήρι κρασί ή καλύτερα μπύρα 3-4 φορές την εβδομάδα.

Καφές

Κατά την διάρκεια του θηλασμού, επιτρέπεται λίγος καφές.Αποφύγετε όμως τον στιγμιαίο, γιατί είναι ιδιαίτερα τοξικός. Κάποια μωράκια, δεν αντιδρούν όταν η μαμά τους πίνει και ένα καφεδάκι την ημέρα, άλλα μωράκια όμως μπορεί να παρουσιάσουν νευρικότητα, ή και αϋπνία!

Φάρμακα

Άν, κατά την διάρκεια του θηλασμού, πρέπει να παίρνετε κάποιο φάρμακο πρέπει να το συζητήσετε με τον γιατρό σας. Ακόμη και για ασπιρίνη, συμβουλευτείτε τον! Στο γάλα περνούν πολλά φάρμακα , ακόμη και αν είναι σε τέτοιες ποσότητες που θεωρούνται γενικά ακίνδυνα για το νεογέννητο -κατά μέσο όρο το 1-2% της δόσης που λαμβάνεται. Είναι όμως πιθανό, αργότερα να εμφανιστούν αλλεργικά φαινόμενα.

Κάπνισμα

Το τσιγάρο, περιέχει περίπου 4.000 βλαβερές ουσίες για τον οργανισμό!!! Ως εκ τούτου, πρώτα κάνετε κακό στην δική σας υγεία και κατά συνέπεια μετά του μωρού σας. Το τσιγάρο, αλλοιώνει την γεύση του γάλακτος που παράγετε, και έτσι το μωράκι σας, ίσως αρνηθεί να θηλάσει.

Καλό, φυσικά, είναι να απαγορεύσετε σε άλλους να καπνίζουν μέσα στον χώρο του σπιτιού σας, για να μην γίνει το μικρό σας παθητικός καπνιστής. Κάντε ένα δώρο πολύτιμο στον εαυτό σας και στο παιδί σας:

ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ! ΜΠΟΡΕΙΤΕ !




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...