Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Στάσεις του θηλασμού


    <p><strong><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:#333333;">1η στάση, Ξαπλωμένη </span></span></strong></p>

Η στάση αυτή είναι πολύ βολική, ιδιαίτερα τη νύχτα. Συχνά εξυπηρετεί καλύτερα και τις γυναίκες που έχουν γεννήσει με καισαρική τομή. Βάλτε ένα μαξιλάρι στην πλάτη σας για να σας στηρίζει σε πλάγια θέση. Ξαπλώστε το μωρό αντικριστά με το στήθος σας κρατώντας το κεφαλάκι του και την πλάτη του.

Μπορείτε να βάλετε ένα μαξιλάρι στην πλάτη του μωρού σας, αν σας βολεύει καλύτερα. Κρατήστε σωστά το στήθος σας και φέρνετε το στόμα του κοντά σας, ώστε να μην κουράζεστε σκύβοντας. Όσο πιο χαλαρωμένοι είναι οι μύες τόσο πιο εύκολα κατεβαίνει το γάλα.

Θυμηθείτε ότι το μωρό πρέπει να είναι γυρισμένο στο πλάι και όχι ανάσκελα, με το κεφάλι γυρισμένο στο στήθος σας.

2η στάση, Καθισμένη

Καθίστε σε μια καρέκλα, πολυθρόνα ή στο κρεβάτι, στηρίζοντας καλά την πλάτη σας με μαξιλάρια. Πάρτε το μωρό στην αγκαλιά σας, ξαπλώνοντάς το σε πλάγια θέση έτσι ώστε όλο το σωματάκι του να είναι αντικριστά με το δικό σας. Δοκιμάστε να βάλετε ένα μαξιλάρι από κάτω για να είναι πιο κοντά στο στήθος σας ή ανασηκώστε ελαφρά το ένα σας γόνατο για να στηρίζει το σώμα του.

Με το άλλο χέρι σας κρατήστε το στήθος σας με τον αντίχειρα στο πάνω μέρος κοντά στη σκούρα περιοχή (θηλαία άλως) και με τον δείκτη στο κάτω μέρος του στήθους. Θυμηθείτε ότι δεν πρέπει να σκύβετε μπροστά, γιατί έτσι κουράζετε η πλάτη σας.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...