Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Πώς να βγάζετε το γάλα σας!


    <p>Πολλές φορές όταν το στήθος είναι πολύ διογκωμένο, χρειάζεται να αδειάσει με το χέρι. Το γάλα αυτό μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο και να γίνει ένα γεύμα για το μωρό όταν η μητέρα απουσιάζει.</p>

Μια χρήσιμη και πρακτική τακτική για την μητέρα που εργάζεται ή για οποιονδήποτε λόγο αναγκάζεται να λείψει είναι να μάθει να βγάζει το γάλα με το χέρι ή με κάποιο θήλαστρο, αν αυτό εξυπηρετεί καλύτερα.

Τεχνική

- Προτιμήστε να δοκιμάσετε για πρώτη φορά να βγάλετε το γάλα με το χέρι σας τις πρωινές ώρες, που οι μαστοί είναι γεμάτοι, για να είναι πιο εύκολο για εσάς.

- Αποστειρώστε ότι χρειάζεστε: ένα μπολ, ένα μπιμπερό, ένα χωνί.

- Αρχίστε με τον πιο γεμάτο μαστό.

- Κάνετε μασάζ με όλη την παλάμη σας, ξεκινώντας από τη βάση προς τη θηλή, με μαλακές κυκλικές κινήσεις και χωρίς να πιέζετε έντονα τον αδένα του μαστού. Αυτό θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και θα διευκολύνει τη ροή του γάλακτος.

- Επαναλάβετε περίπου 10 φορές τις κυκλικές κινήσεις, φροντίζοντας να καλύψετε όλη την επιφάνεια του μαστού.

- Με τον αντίχειρα και τον δείκτη πιέστε μαλακά και σταθερά πολλές φορές τα σημεία γύρω από το περιθώριο της άλω, με κατεύθυνση από τη βάση του μαστού προς τη θηλή.

- Για να ελευθερώσετε το γάλα πιέστε με τους αντίχειρες και τους δείκτες, σπρώχνοντας ταυτόχρονα προς τα μέσα, προς τα πλευρά. Και πάλι μετακινήστε κυκλικά τα δάχτυλα, ώστε όλα τα σημεία της σκούρας περιοχής να δεχθούν πίεση και να αδειάσουν όλες οι γαλακτοφόρες λήκυθοι που βρίσκονται πίσω της.

- Στο στάδιο αυτό μπορείτε αντί να ελευθερώσετε το γάλα με το χέρι να χρησιμοποιήσετε κάποιο θήλαστρο. Εφαρμόστε το άνοιγμά του -που έχει σχήμα χωνιού- πάνω στο στήθος και φροντίστε να πιέζει τους γαλακτοφόρους πόρους. Τραβώντας τον εξωτερικό κύλινδρο βγάζετε το γάλα από το μαστό.

- Συνεχίστε για λίγα λεπτά. Μετά επαναλάβετε τη διαδικασία με τον άλλο μαστό και ξαναγυρίστε στον πρώτο, ώσπου να αντλήσετε όλο το γάλα. Μετά τις πρώτες προσπάθειες σίγουρα θα βελτιώσετε την τεχνική σας, βρίσκοντας τον τρόπο που σας βολεύει καλύτερα και θα μπορείτε να βγάζετε εύκολα το γάλα.

Φύλαξη του μητρικού γάλακτος

Καθετί που θα χρησιμοποιηθεί για τη φύλαξη του γάλακτος πρέπει να είναι αποστειρωμένο. Το γάλα μπορεί να διατηρηθεί στην ψύξη από 24 έως 48 ώρες ή να καταψυχθεί για ένα μήνα.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...