Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Πως να θηλάσετε σωστά


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:#333333;">Γύρω στην 4η ημέρα του θηλασμού, οι μαστοί αρχίζουν να παράγουν περισσότερο γάλα, μετά το πρωτόγαλα που έπινε το μωρό ως τότε.</span></span></p>

Σε αυτή τη φάση, μπορεί οι μαστοί να πρηστούν και να πονούν για 1-2 ημέρες. Ένα ζεστό ντους ή μια κομπρέσα για δέκα λεπτά πριν τον θηλασμό βοηθούν τη ροή του γάλακτος.

Άν και μετά τον θηλασμό εξακολουθεί το στήθος να είναι πρησμένο και πολύ γεμάτο, βγάζοντας λίγο γάλα ελαφρά με απαλές μαλάξεις, θα βοηθηθείτε. Ανάμεσα στους θηλασμούς, που πρέπει να είναι συχνοί, κρύες κομπρέσες ανακουφίζουν από τον πόνο. Θυμηθείτε, ότι σε λίγες ημέρες θα προσαρμοστείτε τόσο εσείς όσο και το μωρό, και θα αποκτήσετε τη δική σας αρμονία και το δικό σας πρόγραμμα.

O "ελεύθερος"θηλασμός, δηλ το να προσφέρετε στο μωρό σας το γάλα σας όποτε πεινάει και όσο θέλει, είναι ο πιο φυσικός τρόπος. Θηλασμός και ωράριο δεν συμβαδίζουν.

Η θέση κατά το θηλασμό

Μπορείτε να θηλάσετε το μωρό σας σε όποια θέση σας βολεύει, αρκεί να είστε άνετα και οι δύο. Άνεση για το μωρό σημαίνει να μπορεί άνετα να φτάνει το στήθος σας και έχει ελεύθερη αναπνοή. Εσείς, καθισμένη σε μια πολυθρόνα ή στο κρεβάτι, με μαξιλάρια να υποβαστάζουν τη μέση σας και το χέρι που κρατάτε το μωρό, με ένα σκαμνί στα πόδια, πρέπει να είστε ήρεμη και χαλαρή.

Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του θηλασμού είναι να είστε όσο γίνεται ξεκούραστη. Αναθέστε άλλες ασχολίες και ευθύνες στον πατέρα ή σε άλλα μέλη της οικογενείας. Εσείς πρέπει να ασχοληθείτε στη φροντίδα του μωρού, γιατί κανείς άλλος δεν μπορεί να του δώσει αυτό το δώρο της ζωής, το μητρικό γάλα!

Το κράτημα του μωρού

Τα περισσότερα προβλήματα κατά τον θηλασμό, αρχίζουν από την λανθασμένη τοποθέτηση του μωρού στο μαστό. Το μωρό πρέπει να είναι ξαπλωμένο στο πλάι, η κοιλίτσα του να ακουμπά στην κοιλιά σας, δηλ να είναι όλο γυρισμένο προς τα εσάς και να μπορεί άνετα να φτάνει στο στήθος σας.

Στην περίπτωση που το μωρό δεν έπιασε καλά το στήθος και σας πονά η θηλή, θα πρέπει να το σταματήσετε, βάζοντας το δάκτυλό σας ανάμεσα στα χείλη του και να ξαναρχίσετε από την αρχή. Πρέπει να μάθει να θηλάζει τη θηλαία άλω και όχι να ρουφά απλώς τη θηλή.

Έτσι και εκείνο θα χορταίνει και εσείς δεν θα υποφέρετε από πληγωμένες θηλές.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...