Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Μαστίτιδα και πέτρωμα


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:#333333;">Δύο είναι οι κλασικές ταλαιπωρίες για τις μαμάδες που θηλάζουν, οι οποίες ουσιαστικά δεν αποτελούν ιδιαίτερο πρόβλημα και χωρίς πολύ άγχος μπορούν να εξαλειφθούν:</span></span></p>

Το πέτρωμα του στήθους

Σε ορισμένες γυναίκες, την 3η-4η μέρα μετά τον τοκετό, παρατηρείτε ένα πρήξιμο στο στήθος, που αποτελεί ένα λεμφικό οίδημα. Για να υποχωρήσει αυτό, μπορείτε να βάλετε κρύες κομπρέσες στο στήθος σας, ή να κάνετε μαλάξεις με λίγο παιδικό λάδι, τρίβοντάς το απαλά και κάνοντας κινήσεις όμοιες με αυτές που κάνει το μικρό όταν θηλάζει. Αποφύγετε να δίνετε μόνο τον ένα μαστό σας στο μωρό, πρέπει να θηλάζετε εναλλάξ και συχνά.

Μαστίτιδα

Η μαστίτιδα είναι μια φλεγμονή των αδένων του στήθους, η οποία προέρχεται συνήθως έπειτα από κούραση., στρες ή εμφάνιση ραγάδων στις θηλές. Τα συμπτώματα είναι έντονος πόνος σε όλο το στήθος, ερυθρότητα στο δέρμα, πυρετός ή πονοκέφαλος. Επικοινωνήστε στην περίπτωση αυτή με τον γιατρό σας, ο οποίος θα σας συστήσει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Ο καλύτερος τρόπος για να αναρρώσετε είναι να μείνετε ξαπλωμένη, να συνεχίσετε να θηλάσετε, να τρώτε καλά και να πίνετε αρκετά υγρά.

Άν η μαστίτιδα αντιμετωπιστεί γρήγορα και αποτελεσματικά, σε δυο-τρεις ημέρες θα έχει ξεπεραστεί.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...