Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Η συχνότητα του θηλασμού και όχι τόσο η διατροφή της μητέρας αυξάνει την ποσότητα του μητρικού γάλακτος!


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:rgb(51,51,51);">Γνωρίζατε ότι η ποσότητα του μητρικού γάλακτος δεν εξαρτάται από το πόσο πολύ τρώει η μητέρα αλλά από το πόσο συχνά θηλάζει;</span></span></p>

Ότι κατά την διάρκεια του θηλασμού απαιτείται καθημερινά πρόσληψη 500 θερμίδων περισσότερων από ότι πριν τον θηλασμό; Ότι η κατανάλωση υγρών επηρεάζει την ποιότητα του μητρικού γάλακτος;

Αν και η ποιότητα του μητρικού γάλακτος επηρεάζεται άμεσα από τη διατροφή της θηλάζουσας, φαίνεται ότι δε συμβαίνει το ίδιο με την ποσότητα αυτού. Μόνο η λήψη υγρών και η επαρκής πρόσληψη θερμίδων μπορούν αν αυξήσουν ή να μειώσουν την παραγωγή του μητρικού γάλακτος και όχι το είδος της διατροφής. Επικρατούν διάφορες αντιλήψεις για κάποιες τροφές όπως π.χ. η μπύρα ότι δήθεν αυξάνει την παραγωγή γάλακτος.

Δεν είναι όμως η μπύρα που παράγει περισσότερο γάλα αλλά η αυξημένη κατανάλωση υγρών. Από την άλλη, η συχνή κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια του θηλασμού, οδηγεί σε κατανάλωση αλκοόλ και από το μωρό μέσα από το μητρικό γάλα. Το μυστικό για περισσότερο μητρικό γάλα είναι αποκλειστικός θηλασμός για το μωρό και συχνά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αυτές τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες παρουσιάζει το εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο του mednutrition.gr με τίτλο «Αυξάνει η διατροφή το μητρικό γάλα;» το οποίο σας συνιστούμε να διαβάσετε οπωσδήποτε αν θηλάζετε το μωρό σας.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...