Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Αλήθειες και μύθοι


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:#333333;">Από την στιγμή που θα γεννήσετε, ίσως και νωρίτερα, θα βρεθείτε αποδέκτης διαφόρων αντιφατικών απόψεων, συμβουλών, παραινέσεων και απόψεων.</span></span></p>

Το αποτέλεσμα είναι ότι θα προβληματιστείτε και θα έχετε ανησυχίες και ερωτηματικά γύρω από διάφορα πράγματα, όπως:

Πρέπει να ξεκαθαρίσετε ποια από αυτά που ακούτε για το θηλασμό είναι αλήθειες και ποια ψέμματα.

Από την στιγμή που θα γεννήσετε, ίσως και νωρίτερα, θα βρεθείτε αποδέκτης διαφόρων αντιφατικών απόψεων, συμβουλών, παραινέσεων και απόψεων.Το αποτέλεσμα είναι ότι θα προβληματιστείτε και θα έχετε ανησυχίες και ερωτηματικά γύρω από διάφορα πράγματα, όπως:

Πως μπορώ να ξέρω ότι θα έχω γάλα;

Πρέπει να ξέρετε πως όλες οι γυναίκες έχουν γάλα. Στον θηλασμό, ισχύει ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης, δηλ. όσο πιο πολύ δίνετε, τόσο θα παράγετε. Παλιά, οι γυναίκες θήλαζαν μέχρι το μωρό τους κλείσει τα .....3 τους χρόνια. Γενικά, το αν θα θηλάσετε ή όχι, είναι αποκλειστικά δική σας ευθύνη. Να ξέρετε, πάντως, ότι ο θηλασμός είναι η πιο όμορφη εμπειρία της ζωής σας και ο πιο σωστός τρόπος για να αποκτήσει το μωράκι σας μεγαλύτερες αντοχές.

Το μικρό στήθος, παίζει ρόλο στο να μην έχω γάλα;

Το αν έχετε μικρό ή μεγάλο στήθος, δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο στην παραγωγή του γάλακτος. Το μέγεθος του μαστού εξαρτάται από την ποσότητα λίπους που έχει, ενώ το γάλα παράγεται από τους αδένες, οι οποίοι φυσικά δεν είναι μικρότεροι στις γυναίκες που έχουν μικρότερο στήθος.

Το στήθος, λένε, "πέφτει" με τον θηλασμό...

Αυτό, αποτελεί τον μεγαλύτερο μύθο από αυτούς που αφορούν τον θηλασμό! Το στήθος μιας γυναίκας, χαλάει όταν γίνονται μεγάλες και απότομες αυξομειώσεις στον όγκο του. Το ίδιο, βέβαια, θα συμβεί ακόμη και αν πάρετε φάρμακα για να σταματήσετε το γάλα, διότι το ήδη πρησμένο στήθος σας από τις ορμόνες της εγκυμοσύνης, θα ξεπρηστεί απότομα και θα "πέσει". Στην περίπτωση, που θηλάσετε, το στήθος σταδιακά -και παίζει σπουδαίο ρόλο αυτό- θα επανέλθει στο φυσιολογικό του μέγεθος και δεν θα "πέσει "τόσο πολύ.

Τί γίνεται αν οι θηλές μου δεν βοηθάνε το μωρό στον θηλασμό;

Κάποιες γυναίκες, έχουν πιο επίπεδες θηλές, πράγμα που δεν βοηθάει ιδιαίτερα το μωρό στο να θηλάσει. Ακόμα και στην περίπτωση αυτή, το μικρό όμως, βρίσκει τον τρόπο να το κάνει , αν κι εσείς από την μεριά σας δεν τα παρατήσετε και τόσο εύκολα. Εξάλλου, το μωρό θηλάζει από την περιοχή που βρίσκεται γύρω από τη θηλή, όχι από την ίδια.Όσο θα θηλάζετε, οι θηλές σας θα αρχίσουν να προεξέχουν και περισσότερο.

Μήπως το γάλα μου δεν είναι καλό;

Το γάλα της κάθε μητέρας, είναι η ιδανική τροφή για το μωρό της. Τις πρώτες ημέρες, έχει κάποιο ιδιαίτερο χρώμα, είναι κιτρινωπό και αραιό σαν νερό. Πρόκειται για το πύαρ δηλ. το πρωτόγαλα. Το γάλα αυτό, είναι ιδιαίτερα θρεπτικό και ευεργετικό για το μωρό σας, διότι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και θρεπτικές ουσίες. Το μικρό, αν και τρώει λίγο τις πρώτες ημέρες της ζωής του, παίρνει όλα όσα χρειάζεται.

Στην συνέχεια όμως, το γάλα γίνεται πιο παχύρρευστο, και πλούσιο σε θερμίδες για να χορταίνει.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...