Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Φροντίδα τις πρώτες ημέρες - Μέρος 2ο


    <p><strong>Το πρόσωπο και τα μάτια</strong></p>

Με ένα βαμβάκι βουτηγμένο σε φυσιολογικό ορό ή χαμομήλι, καθαρίστε εξαρχής τα ματάκια του. Η κίνηση του χεριού σας πρέπει να γίνεται από την εσωτερική άκρη του ματιού προς την εξωτερική, με απαλές κινήσεις. Όταν τελειώσετε με το ένα μάτι, αλλάξτε βαμβάκι και καθαρίστε και το άλλο.

Πολλά παιδάκια, εμφανίζουν τσίμπλες στην αρχή, Ζητήστε την γνώμη του παιδιάτρου σας. Αφού τελειώσετε με την φροντίδα των ματιών, πλένετε το προσωπάκι του χωρίς να χρησιμοποιήσετε σαπούνι, απλώς με χλιαρό νεράκι.

Η μύτη

Καθαρή μυτούλα σημαίνει ελεύθερη αναπνοή. Και αυτό είναι βασική προϋπόθεση για ένα ευτυχισμένο μωρό. Η μυτούλα του μωρού, στην αρχή, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση, παρά μόνο στην περίπτωση που ρουθουνίζει. Στην περίπτωση αυτή, στάξτε λίγο φυσιολογικό ορό μέσα στην μυτούλα για να μαλακώσει η ρινική βλέννα, και να μπορεί να κυλήσει.

Σκουπίστε τα εκκρίματα με ένα βαμβάκι. Να ξέρετε ότι οι ψεκασμοί της μύτης με σπρέι δεν είναι ο καταλληλότερος τρόπος καθαρισμού, ειδικά στα βρέφη. Επίσης, ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται πριν τα γεύματα του πάντοτε με ήπιο τρόπο.

Τα αυτάκια

Η φύση έχει προνοήσει τα αυτάκια του νεογέννητου να είναι ...αυτοκαθαριζόμενα! Το κερί που βγάζουν τα αυτάκια του, και δίνει την εντύπωση πως είναι βρώμικα, είναι έκκριμα προστατευτικό από τη σκόνη και έχει ρόλο αντισηπτικό. Εσείς, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να καθαρίζετε με ένα βρεγμένο βαμβάκι το πτερύγιο, δηλ. το εξωτερικό τμήμα του αυτιού, και πίσω από το λοβό. Μην χρησιμοποιείτε μπατονέτες για να καθαρίσετε τον ακουστικό πόρο, διότι υπάρχει κίνδυνος να σπρώξετε την κυψελίδα πιο βαθιά.

Ο λαιμός

Ο λαιμός του μωρού σας είναι ένα από τα μέρη που λερώνεται περισσότερο. Το γάλα που ξεφεύγει από το στοματάκι του, ρέει και λερώνει τον λαιμό του και αν δεν το καθαρίσετε αμέσως, κάθεται στις πτυχές του. Με μια βρεγμένη πετσέτα, καθαρίστε το καλά ύστερα από κάθε γεύμα, σηκώνοντας λίγο το προσωπάκι του προς τα πάνω.

Τα χεράκια

Διαλέξτε ένα βρεφικό σαπούνι για τα χεράκια του και πλύνετε τα σχολαστικά πολλές φορές την ημέρα. Φυσικά, ξεπλύνετε τα επίσης σχολαστικά, για να μην μείνουν κατάλοιπα από το σαπούνι. Μην ξεχνάτε ότι τα βάζει συνέχεια στο στόμα του...




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...