Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Το μωράκι μαθαίνει να κάθεται


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:rgb(51,51,51);">Ο ενθουσιασμός κάθε μαμάς και κάθε μπαμπά, σε οτιδήποτε μικρό ή μεγάλο κατορθώνει κάνει το παιδί τους, είναι αναμφισβήτητα πολύ μεγάλος. </span></span></p>

Ο καιρός κυλάει γρήγορα, και εκεί που το μωράκι δεν μπορεί να στηρίξει καλά-καλά το κεφαλάκι του, σιγά-σιγά έρχεται η στιγμή που μπουσουλάει, περπατάει, τρέχει...

Παρατηρώντας το μωρό σας, θα δείτε πως κάποιες στιγμές δυσανασχετεί έτσι όπως είναι ξαπλωμένο , και απλώνει τα χεράκια του σαν να σας παρακαλεί να το σηκώσετε. Πιάστε τα χεράκια του και σιγά-σιγά σηκώστε το σε καθιστή θέση. Είναι μια καλή ασκησούλα με την οποία βοηθάτε τον κορμό να συνηθίσει να στηρίζεται.

Εκεί γύρω στους 6 μήνες, αν κρατήσετε το μωράκι σας από τους ώμους, θα διαπιστώσετε ότι μπορεί να στηρίξει ένα μεγάλο μέρος τoυ σώματός του στα πόδια του.

Λίγο αργότερα, στους 7-8 μήνες, το μωρό αν το βάλετε να καθίσει θα σκύψει προς τα μπροστά και βάζοντας τα χεράκια του στο πάτωμα θα προσπαθήσει να στηριχθεί.Έτσι όπως κάθεται λοιπόν, μπορείτε για να το βοηθήσετε να του βάλετε ένα μαξιλάρι πίσω του , για να στηρίζει την πλατούλα του. Δεν έχει όμως την ευχέρεια για πολλές κινήσεις, γιατί αν κάνει πως κουνιέται, πέφτει.

Σε λίγο καιρό όμως, και καθώς η πλατούλα του θα παίρνει πιο όρθια στάση, το μωράκι θα είναι σε θέση να κάθεται με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, να είναι πιο σταθερό. Αυτό που κατόρθωσε, είναι κάτι πολύ σημαντικό, ένα μεγάλο βήμα που οι παιδίατροι το ονομάζουν "ανεξαρτησία στην καθεστηκυία θέση".

Πολλές φορές την ημέρα και για λίγη ώρα, βάζετε το μωράκι σας να κάθεται υποβοηθώντας το με μαξιλάρια πίσω στην πλατούλα του ή σε καρεκλάκια που έχουν σταθερά τοιχώματα. Έτσι βοηθάτε την κινητική εξέλιξή του καθώς μαθαίνει να στηρίζεται.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...