Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Το μπουσούλημα του μωρού


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:rgb(51,51,51);">Το μωρό, κάποια στιγμή, και εκεί που δεν το περιμένατε θα αρχίσει σιγά-σιγά στηριζόμενο στα χεράκια του να μπουσουλάει. </span></span></p>

Τα περισσότερα μωράκια, αρχίζουν να ανακαλύπτουν αυτό τον τρόπο κίνησης,ανάμεσα στου 8-9 μήνες.Ενθουσιάζονται με το επίτευγμά τους και αρχίζουν να εξασκούνται.

Η φύση έχει προνοήσει για τα πάντα, μέρα με την μέρα το μωρό θα προοδεύει όλο και περισσότερο. Εσείς όμως, φροντίστε να έχετε τα μάτια σας δεκατέσσερα και να του προσφέρετε ασφαλές έδαφος για τις βολτίτσες του.

Για να μην ερεθιστούν τα γονατάκια του, καλύτερα το μπουσούλημα να γίνεται σε σταθερό χαλί ή μοκέτα, ενώ φροντίστε να φοράτε στο μωρό φόρμα που καλύπτει τα γόνατά του. Σκεφτείτε και τους πολλούς κινδύνους που εγκυμονούν, από την στιγμή που το παιδί έχει πρόσβαση σε όλους τους χώρους του σπιτιού.

Προσέξτε στα πεταμένα αντικείμενα, τις σκάλες και το έδαφος που γλιστρά Παράλληλα, παρακινήστε το και ενθαρρύνετέ του να μπουσουλήσει, με ένα απλό τρόπο βάλτε μπροστά του ένα αντικείμενο, και όταν το μωρό θελήσει να το πιάσει,εσείς τραβήξτε το σιγά-σιγά, έτσι ώστε να το παρακινήσετε να το πιάσει.

Και πάντα να θυμάστε, ποτέ μην αφήνετε μόνο το μωρό. Χρειάζεται στενή και συνεχή παρακολούθηση και επίβλεψη!




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...