Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Τα πρώτα του παπουτσάκια !


    <p><strong>Τα καλύτερα παπουτσάκια για το μωράκι σας είναι τα... καθόλου παπουτσάκια!</strong> Τα παπούτσια εμποδίζουν την κίνηση, περιορίζουν το ποδαράκι και δυσκολεύουν το έργο της βάδισης.</p>

Επειδή όμως το μωρό δεν μπορεί να είναι ξυπόλητο όλες τις ώρες και τα παπουτσάκια είναι απαραίτητα, όταν φτάσει η ώρα για να του αγοράσετε τα πρώτα του παπούτσια πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί. Και για να κάνετε την καλύτερη επιλογή είναι απαραίτητη και η συμμετοχή του άμεσα ενδιαφερόμενου.

Φροντίστε λοιπόν μια μέρα που το μωράκι σας θα έχει "χορτάσει" ύπνο και θα είναι ξεκούραστο και ταϊσμένο, να το πάρετε μαζί σας μια βολτούλα στην αγορά. Επισκεφτείτε το κατάλληλο μαγαζί και προτιμήστε ώρα που να μην έχει πολύ κίνηση και κόσμο.

Ο κατάλληλος τρόπος να δοκιμάσει τα παπουτσάκια του είναι να σηκώσετε το μωράκι να πατήσει το ποδαράκι του κάτω, για να διαπιστώσετε αν το παπουτσάκι είναι στο νούμερο του. Πρέπει να ταιριάζουν ακριβώς στο ποδαράκι του μωρού. Να μην είναι ούτε πιο μικρά, ούτε πιο μεγάλα. Πρέπει επίσης να μπαινοβγαίνουν εύκολα, να είναι ελαφρά για να μη δυσκολεύουν τη βάδιση και ευλύγιστα ώστε να μην εμποδίζουν τις κινήσεις του.

Είναι αυτονόητο ότι δεν πρέπει να αγοράσετε στο μωράκι παπουτσάκια με τακουνάκι. Όσο όμορφα και χαριτωμένα να είναι δεν προσφέρουν καθόλου ευστάθεια στο περπάτημα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι επίσης να μη γλιστράει η σόλα.

Τα ποδαράκια του μωρού σας μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και έτσι θα πρέπει να του αγοράζετε καινούργια κάθε 3-4 μήνες. Στην αρχή μπορεί και πιο γρήγορα.

Ποτέ δεν πρέπει να επιχειρήσετε να φορέσετε στο παιδί σας παπούτσια που ανήκαν σε άλλο παιδάκι γιατί έχουν πάρει τη φόρμα του άλλου ποδιού. Τα παπουτσάκια είναι από τα λίγα πράγματα που δε δανείζονται ούτε ανάμεσα σε αδερφάκια. Δεν υπάρχει λόγος λοιπόν να φυλάτε τα παπούτσια του παιδιού σας, με την προοπτική να τα κρατήσετε για το δεύτερο!




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...