Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Συμβουλές και φροντίδα για απαλό δερματάκι !


    <p><strong>Για να διατηρήσει το μωράκι σας τη βελούδινη και απαλή επιδερμίδα του αποφύγετε να το πλένετε με πολύ ζεστό νερό.</strong></p>

Η κατάλληλη θερμοκρασία του νερού είναι γύρω στους 37-38 βαθμούς Κελσίου, ίδια δηλαδή με τη θερμοκρασία του σώματος. Το μπάνιο ξηραίνει το δέρμα ενός μωρού, διότι μαζί με την βρωμιά αφαιρεί και τα φυσικά έλαια του δέρματος. Αντί λοιπόν για 30 λεπτά, μειώστε τον χρόνο του μπάνιου σε περίπου δέκα λεπτά.

Διαλέξτε σαμπουάν και αφρόλουτρα ειδικά για βρέφη. Πρόκειται για υποκατάστατα σαπουνιού που δεν περιέχουν αλκαλικά στοιχεία και είναι εμπλουτισμένα με ενυδατικές ουσίες για να μη ξηραίνουν το ευαίσθητο δερματάκι του μωρού. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε αρωματικά σαπούνια.

Όταν σκουπίζετε το μωράκι σας αποφύγετε να το τρίβετε δυνατά με την πετσέτα και προσπαθήστε να μην αφήνετε υγρασία στις πτυχές του λαιμού, πίσω από τα αυτιά, στις μασχάλες και τις μηροβουβωνικές πτυχές.

Για να μη γρατζουνά το δερματάκι του, θα πρέπει να του κόβετε τακτικά τα νυχάκια με ειδικό ψαλιδάκι δύο φορές την εβδομάδα. Τα νυχάκια των ποδιών μεγαλώνουν με πιο αργούς ρυθμούς και δεν χρειάζονται τόσο συχνά κόψιμο.

Αν το δερματάκι του μωρού σας ξεφλουδίζει ή είναι ιδιαίτερα ξηρό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ενυδατικές κρέμες ειδικές για μικρά παιδιά, ιδιαίτερα μετά το μπανάκι. Αποφύγετε τα προϊόντα που δεν προορίζονται για παιδάκια, γιατί στην πλειοψηφία τους αυτά τα προϊόντα περιέχουν ουσίες που μπορούν να ερεθίσουν και να βλάψουν το απαλό δερματάκι του μωρού σας.

Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει επίσης και ξηρότητα της ατμόσφαιρας. Για παράδειγμα το χειμώνα φροντίστε να ρυθμίζετε τα καλοριφέρ σε μια λογική θερμοκρασία, ώστε ο χώρος του σπιτιού να μην είναι ανθυγιεινός.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...