Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Ρέψιμο! Μια φυσιολογική λειτουργία που ακολουθεί το γεύμα!


    <p>Το μωράκι είτε θηλάζει είτε τρέφεται με μπιμπερό μαζί με το γάλα καταπίνει και αέρα. Ο αέρας αυτός διογκώνει το στομαχάκι του, πιέζει το διάφραγμα και του προκαλεί δυσφορία. Για να αποβάλει τον αέρα και να ανακουφιστεί πρέπει να ρευτεί.</p>

Η ποσότητα αέρα που θα καταπιεί εξαρτάται από το μέγεθος της τρύπας του μπιμπερό και από την ποσότητα του γάλακτος που υπάρχει μέσα. Συγκεκριμένα όσο πιο μικρή είναι η τρύπα του μπιμπερό και το θήλαστρο δεν έχει αρκετή ποσότητα γάλακτος το μωράκι καταπίνει περισσότερο αέρα.

Συνήθως τα μωρά που θηλάζουν ρεύονται πριν από την αλλαγή στήθους και εκείνα που πίνουν γάλα με το μπιμπερό όταν αισθανθούν δυσφορία σταματούν να τρώνε από μονά τους, κάνουν ένα διάλειμμα για να ρευτούν και συνεχίζουν.

Για να βοηθήσετε το μωράκι σας να ρευτεί όσο απίστευτο κι αν σας φαίνεται χρειάζεται τέχνη! Το ρέψιμο είναι μια τεχνική που πρέπει να μάθουν όλοι οι γονείς και υπάρχουν πολλά κόλπα και στάσεις που μπορείτε να ακολουθήσετε.

Σηκώστε το μωράκι στον ώμο σας και τρίψτε του την πλατούλα. Φροντίστε να έχετε τοποθετήσει μια πετσέτα νωρίτερα για να μη λερωθείτε σε περίπτωση που βγάλει γάλα. Αν συμβεί αυτό μην ανησυχήσετε. Ο αέρας καθώς βγαίνει παρασύρει συνήθως και μια μικρή ποσότητα γάλακτος. Μέχρι να ρευτεί το μωράκι μπορεί να περάσει και ακόμα και ένα δεκάλεπτο γι'αυτό να έχετε υπομονή.

Αν η στάση αυτή τελικά δεν το βοηθάει μπορείτε να δοκιμάσετε κάποιες άλλες θέσεις.

Καθίστε το μωρό πάνω στα γόνατα σας. Με το ένα χέρι κρατήστε το θώρακα και το κεφάλι και γύρτε το ελαφρώς μπροστά. Η παλάμη θα πρέπει να κρατάει το σαγόνι του και το υπόλοιπο χέρι το θώρακα. Με το άλλο χέρι χτυπήστε το ελαφριά στην πλάτη.

Ξαπλώστε μπρούμυτα το μωρό στα πόδια σας. Στηρίξτε το κεφαλάκι του πιο ψηλά από το στήθος και κάντε του ελαφρύ μασάζ στην πλάτη με κυκλικές κινήσεις. Αυτή η τεχνική ανακουφίζει ιδιαίτερα τα μωράκια που υποφέρουν από κολικούς.

Ακουμπήστε το μωρό στο στήθος σας. Σε όρθια θέση στηρίξτε με το ένα χέρι σας την πλάτη και το κεφαλάκι του και με το άλλο χτυπήστε του ελαφρά την πλάτη ή με κυκλικές κινήσεις κάντε του ελαφρύ μασάζ. Αυτή η τεχνική μπορεί να εφαρμοστεί και ενώ κάθεστε.

Κάθε μωράκι έχει τις δικές του συνήθειες που μπορείς πολύ εύκολα να ανακαλύψεις. Για καλύτερα αποτελέσματα ίσως να χρειαστεί να δοκιμάσετε όλες τις τεχνικές του ρεψίματος. Ο αριθμός του ρεψίματος δεν είναι συγκεκριμένος. Όλα τα ρεψίματα είναι φυσιολογικά μέχρι να αποβληθεί εντελώς ο αέρας. Αν το μωράκι δεν ρευτεί μέσα σε δέκα λεπτά σημαίνει ότι δεν έχει καταπιεί αέρα και επομένως μπορείτε να το ξαπλώσετε άφοβα στο κρεβατάκι του.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...