Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Πώς σηκώνω το μωράκι μου;


    <p>Η αγκαλίτσα της μαμάς είναι το καλύτερο μέρος του κόσμου για το μωράκι, είναι το σπίτι του. Εκεί μέσα νιώθει τη μεγαλύτερη ασφάλεια, ευτυχία, σιγουριά και γαλήνη.</p>

Κάθε μανούλα δε χορταίνει να έχει στην αγκαλιά το μωρό της αλλά σίγουρα μας έχει περάσει από το μυαλό μήπως το ζορίζουμε ή το πονάμε με τον τρόπο που το κρατάμε ή το σηκώνουμε. Σε καμιά περίπτωση δε θέλετε να νιώσει φόβο, πόνο ή ανασφάλεια.

Πριν το σηκώσετε πρέπει πρώτα να αντιληφθεί την παρουσία σας, να σας δει ή να σας ακούσει. Διαφορετικά στην περίπτωση που το πιάσετε απότομα το μωράκι πολύ πιθανόν να φοβηθεί και να τρομάξει. Πριν το σηκώσετε λοιπόν καλό είναι να το προετοιμάσετε βάζοντας τα χέρια σας για λίγο κάτω από την πλατούλα του.

Ιδιαίτερη προσοχή θέλει και ο τρόπος που θα τοποθετήσετε τα χέρια σας. Φροντίστε να στηρίξετε καλά το κεφαλάκι του κρατώντας το καλά με το ένα χέρι σας. Αν δεν το στηρίξετε καλά και το κεφάλι του πέσει απότομα προς τα πίσω το μωράκι θα φοβηθεί. Με το άλλο χέρι στηρίξτε τη μέση και τον ποπό του. Σηκώστε το πολύ απαλά και σιγά σιγά φέρτε το κοντά στο στήθος σας για να νιώσει ασφάλεια. Στηρίξτε το σώμα του, έχοντας το ίδιο χέρι που κρατά το κεφάλι του και στην πλάτη, έτσι ώστε το εσωτερικό του καρπού σας να στηρίζει τον αυχένα.

Για να το αφήσετε πάλι κάτω στο κρεβάτι του τοποθετήστε το ένα χέρι σας κάτω από το κεφάλι και το άλλο στον ποπό του. Αφήστε πρώτα τον ποπό του και μετά το κεφάλι του.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...