Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Πόσο θα πρέπει να κοιμάται το μωρό μου κατά τη διάρκεια της ημέρας;


    <p>Με τον ερχομό του μωρού στο σπίτι ο ύπνος είναι το πρώτο πράγμα που θα λείψει αρκετά στους νέους γονείς.</p>

Τα περισσότερα νεογέννητα κοιμούνται πολύ αλλά ξυπνάνε τακτικά όλο το εικοσιτετράωρο για τις βασικές ανάγκες. Για τους πρώτους μήνες το μωράκι σας πιθανόν να έχει σύγχυση σε όλη τη διάρκεια της μέρας και της νύχτας.

Συνήθως κοιμούνται τις περισσότερες ώρες της ημέρας και είναι περισσότερο ανήσυχα το βράδυ. Όμως από τριών μηνών πολλά μωράκια αρχίζουν να ακολουθούν μια πιο προβλέψιμη ρουτίνα υπνάκων και αυτή είναι μια καλή στιγμή να αρχίσουμε να καθιερώνουμε σιγά σιγά ένα πρόγραμμα ύπνου.

Σίγουρα κάθε μωράκι είναι διαφορετικό και το καθένα έχει τις δικές του ανάγκες ύπνου. Παρακάτω θα δείτε ένα ενδεικτικό πινακάκι ωρών ύπνου ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας.

  • 0-3 μηνών: Οι ώρες μοιράζονται καθ'όλη τη διάρκεια της μέρας και της νύχτας και το σύνολο ωρών που πρέπει να κοιμάται είναι 16-19 ώρες.
  • 3-6 μηνών: Οι ώρες που πρέπει να κοιμάται είναι περίπου 4 ώρες την ημέρα και 10 ώρες τη νύχτα. Συνολικά 14 ώρες.
  • 6-12 μηνών: Οι ώρες που πρέπει να κοιμάται είναι περίπου 2-4 ώρες την ημέρα και 10-12 ώρες τη νύχτα. Συνολικά 12-14 ώρες.
  • 12-18 μηνών: Οι ώρες που πρέπει να κοιμάται είναι περίπου 1-2 ώρες την ημέρα και 12 ώρες τη νύχτα. Συνολικά 12-14 ώρες.
  • 2-3 ετών: Οι ώρες που πρέπει να κοιμάται είναι περίπου 1 ώρα προαιρετικά την ημέρα και 12 ώρες τη νύχτα. Συνολικά 12 ώρες.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...