Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Ποια πράγματα θα πρέπει να προσέξετε διαμορφώνοντας το δωμάτιο του μωρού σας;


    <p><strong>Το μωράκι σας πρέπει να έχει το δικό του ξεχωριστό χώρο.</strong> Κύριο μέλημα σας θα πρέπει να είναι να του προσφέρεται ένα ζεστό και ασφαλές περιβάλλον και να φροντίσετε να τηρήσετε όλους τους κανόνες υγιεινής, αερίζοντας το δωμάτιο και καθαρίζοντας το σε καθημερινή βάση.</p>

Σημαντικό είναι επίσης να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην ξηρή ατμόσφαιρα. Το καλοριφέρ ξηραίνει πολύ την ατμόσφαιρα και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να δημιουργήσει αναπνευστικά προβλήματα στο μωράκι σας. Για το λόγο αυτό μπορείτε να προμηθευτείτε έναν ειδικό υγραντήρα για παιδιά ή αν δεν έχετε τη δυνατότητα μπορείτε να τοποθετήσετε πάνω στο καλοριφέρ ένα κατσαρολάκι με νερό ή μια πετσέτα βρεγμένη. Η φυσιολογική θερμοκρασία δωματίου θα πρέπει να είναι 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Φροντίστε επίσης να διαλέξετε για το μωράκι σας το πιο φωτεινό δωμάτιο. Προσέξτε όμως να μη πέφτουν κάθετα επάνω του οι ακτίνες του ηλίου. Το παιδάκι σας πρέπει να μάθει να ξεχωρίζει τη νύχτα από τη μέρα.

Τι πρέπει να προσέξουμε διαμορφώνοντας το δωμάτιο του;

- Οι 3 βασικότεροι παράγοντες που θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας, είναι να του προσφέρετε ένα ασφαλή, άνετο, λειτουργικό και ζεστό περιβάλλον.

- Φροντίστε να επιλέξετε ανθεκτικά υλικά που μπορούν να πλένονται εύκολα.

- Καλό θα είναι το δωμάτιο να είναι ανατολικό και πολύ φωτεινό. Το μωράκι σας έχει ανάγκη από φως για να μπορεί να αναπτυχθεί σωστά.

- Έρευνες έχουν δείξει ότι τα χρώματα που πρέπει να έχει το βρεφικό δωμάτιο είναι παστέλ αποχρώσεις κυρίως του γαλάζιου, του ροζ, του μπεζ, του πράσινου και του κίτρινου. Τα χρώματα αυτά θα το βοηθήσουν να έχει έναν ήρεμο ύπνο, να χαλαρώνει, να είναι ευδιάθετο, γαλήνιο και να έχει καλή διάθεση. Τα έντονα απαγορεύονται καθώς θα προκαλούν στο νεογνό ένταση, ανασφάλεια και φόβο.

- Τοποθετήστε στο δωμάτιο μια αναπαυτική πολυθρόνα για να κάθεστε όταν ταΐζετε το μωράκι σας και όταν θηλάζετε. Είναι πολύ χρήσιμη κυρίως για τις βραδυνές ώρες που θα περνάτε με το μικρούλη σας.

- Το μωράκι σας περνάει πολλές ώρες ανάσκελα. Για το λόγο αυτό δεν θα πρέπει να παραλείψετε να διακοσμήσετε το ταβάνι. Μια καλή ιδέα είναι να τοποθετήσετε αστεράκια ή να ζωγραφίσετε σύννεφα.

- Αποφύγετε τη μονοτονία και φροντίστε να υπάρχει ποικιλία χρωμάτων στο δωμάτιο. Με τον τρόπο αυτό το μωράκι σας θα αναπτύξει την παρατηρητικότητα του και θα μάθει να ξεχωρίζει τα χρώματα.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...