Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Πιπίλα ή δάχτυλο;


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:rgb(51,51,51);">Με την βοήθεια της τεχνολογίας της τετραδιάστατης (4D) ή ζωντανής 3D υπερηχογραφίας, έχετε την δυνατότητα με την βοήθεια υπερήχων, να δείτε το μωράκι σας μέσα στην κοιλίτσας σας!</span></span></p>

Εκεί γύρω στον 8 μήνα, η εικόνα του μωρού σας θα μπορούσε να είναι ένα παιδάκι που πιπιλάει το δάχτυλό του: βλέπετε αυτοεκπαιδεύεται για τον θηλασμό!

Το να πιπιλάει ένα παιδάκι το δάχτυλό του, είναι κάτι το φυσιολογικό και δεν πρέπει να σας ανησυχεί καθόλου. Τον πρώτο μήνα της ζωής του διάγει το "στοματικό στάδιο", που σημαίνει ότι το στόμα είναι για το μωρό η μεγαλύτερη πηγή απόλαυσης, ένα πολύτιμο εργαλείο, όχι μόνο για να φάει αλλά και για να γνωρίσει μέσα από αυτό, τον κόσμο.

Όσο για τα χεράκια του; Είναι το καλύτερό του παιχνίδι! Πιπιλώντας, λοιπόν, το δάχτυλό του διασκεδάζει και ηρεμεί. Ωστόσο, όσο μεγαλώνει περνά στο επόμενο εξελικτικό στάδιο, και συνήθως από μόνο του σταματάει να βάζει το δάχτυλό του στο στόμα. Η πλειοψηφία των παιδιών, εγκαταλείπουν την συνήθεια αυτή πριν συμπληρώσουν τα 5 τους χρόνια.

Από την μεριά σας , έχετε δίλημμα άν πρέπει να χρησιμοποιήσετε την πιπίλα, ώστε να το αποπροσανατολίσετε και να κόψει αυτή την "κακιά"

συνήθεια από πιο νωρίς.Πιπίλα ή δάχτυλο, λοιπόν;

Τα υπέρ της πιπίλας

Η πιπίλα, κόβεται πιο εύκολα από το πιπίλισμα του δαχτύλου. Όταν το μωράκι μεγαλώσει, μπορείτε να πετάξετε την πιπίλα και να το απασχολήσετε με κάτι άλλο, και το μωρό έχοντας αδύναμη μνήμη, να ξεχαστεί. Το δάχτυλο, όμως, είναι πάντα εκεί, διαθέσιμο, έτοιμο να φωλιάσει στο στοματάκι του...

Οι οδοντίατροι συμφωνούν ότι η πιπίλα βλάπτει τα δοντάκια του μωρού σας, λιγότερο από το δάχτυλο.Τα μωράκια που πιπιλούν το δάχτυλό τους, πιέζουν τα δοντάκια τους προς τα έξω και κινδυνεύουν να παρουσιάσουν προγναθισμό.

Τα κατά της πιπίλας

Το μωρό που έχει μάθει να ηρεμεί μόνο με την πιπίλα και του έχει γίνει απαραίτητη για να είναι χαρούμενο και ευτυχισμένο, αρχίζει να εξαρτάται σιγά-σιγά από αυτήν. Αυτό, βέβαια, συμβαίνει όταν γίνεται κατάχρησή της.Είναι σφάλμα εκ μέρους σας, κάθε φορά που το μωρό κλαίει, είναι ανήσυχο ή νευρικό, να σπεύσετε να βάλετε στο στοματάκι του την πιπίλα.

Μην το κάνετε άν δεν συντρέχει κάποιος λόγος, και αποφύγετε να συνηθίσει το μωρό να κοιμάται με αυτήν, γιατί κάθε φορά που θα τη χάνει θα σας ξυπνάει τη νύχτα. Προπαντός όμως, μην κάνετε το λάθος να κρεμάσετε την πιπίλα από κάποιο κορδελάκι στο λαιμό του, με την σκέψη ότι έτσι δεν θα τη χάσει. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να πνιγεί!




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...