Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Ο ύπνος του μωρού


    <p>Αναμφίβολα, το μικρό σας μωράκι κοιμάται συνέχεια και μάλιστα πολύ! Είναι σύνηθες φαινόμενο για να νεογνά, να κοιμούνται περίπου 16 ώρες το 24ωρο, γι΄αυτό μην ανησυχείτε.</p>

Βέβαια, αυτό δεν αποτελεί κανόνα, όλα είναι σχετικά. Υπάρχουν νεογέννητα που με 8 ώρες ύπνου, αρκούνται.

Ο ύπνος του μωρού σας, μπορεί να μην είναι πάντα ήρεμος.

Μερικές φορές, μπορεί να μουρμουρίζει, ή να είναι ανήσυχο. Επίσης, μην σας κάνει εντύπωση πως μπορεί και κοιμάται όταν εσείς βάζετε ηλεκτρική σκούπα, όταν χτυπάει το τηλέφωνο, όταν ακούτε μουσική...Μερικά νεογέννητα, μπορούν να αποκοιμηθούν βαθιά ακόμη και σε διάδρομο προσγείωσης αεροπλάνου ή κατά την διάρκεια μιας ροκ συναυλίας! Σε γενικές γραμμές πάντως, τα νεογέννητα παραδίδονται στην αγκαλιά του Μορφέα, χωρίς να επηρεάζονται από τα εξωτερικά ερεθίσματα.

Τα βρέφη, ξυπνούν όταν έχουν χορτάσει ύπνο, πεινούν, διψούν, έχουν κάποιο πόνο, όταν κρυώνουν ή όταν ζεσταίνονται. Είναι λογικό, τα νεογέννητα που ζούσαν στο απόλυτο σκοτάδι της μήτρας επί 9 μήνες, να μην μπορούν να ξεχωρίσουν τη διαφορά ανάμεσα στη μέρα και τη νύχτα. Γι΄αυτό, φροντίστε να του την μάθετε εσείς: βάλτε σιγά-σιγά ένα πρόγραμμα στο μωράκι, ώστε να μπορεί να ξεχωρίζει ότι τις πρωινές ώρες υπάρχουν οι ήχοι του σπιτιού, μιλάτε του, ανοίξτε το παράθυρο στο δωμάτιό του.

Το βράδυ που οι ήχοι του σπιτιού είναι πιο ήπιοι, θα περιορίσετε τα παιχνίδια μαζί του, και αφού του κάνετε ένα χλιαρό μπανάκι και μασάζ στο κορμάκι του, χαϊδέψτε το απαλά και σιγοτραγουδώντας αποκοιμίστε το.

Κατά την διάρκεια του ύπνου του, φροντίστε τίποτε να μην διακόψει τον ύπνο του.Σκεπάστε το καλά, ελέγξτε την θερμοκρασία στο δωμάτιο και αφήστε ανοιχτό κάποιο μικρό φως. Μην το σηκώνετε με το παραμικρό θόρυβο που κάνει.

Όταν αργότερα ξυπνήσει για το γεύμα του, ανταποκριθείτε στο κλάμα του, ώστε να μην εκνευριστεί, ταΐστε το και αποφύγετε να του μιλήσετε και να ανάψετε δυνατό φως. Αφού τελειώσετε, βάλτε το στο κρεβατάκι του για να συνεχίσει τον ύπνο του και να καταλάβει πως αυτό ήταν μια παρένθεση στον ύπνο του.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...