Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Οδηγίες για ασφαλή βρεφικό ύπνο!


    <p>Σίγουρα θα έχετε ακούσει για το Σύνδρομο Αιφνίδιου Θανάτου Βρεφών το οποίο αποτελεί σοβαρή απειλή για τη ζωή των μωρών τους πρώτους μήνες της ζωής τους.</p>

Αν και οι γιατροί δεν έχουν καταλήξει στις ακριβείς αιτίες ωστόσο υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να κάνετε για έναν ασφαλή βρεφικό ύπνο.

Σύμφωνα με τον οργανισμό "Health Canada", ο πιο ασφαλής τρόπος για να κοιμάται ένα μωρό είναι μέσα στην κούνια του και μάλιστα στο δωμάτιο των γονιών για τους πρώτους 6 μήνες της ζωής του. Τα μωρά δεν πρέπει να κοιμούνται ποτέ σε κανονικά κρεβάτια, στρώματα νερού, καναπέδες και άλλες ακατάλληλες γι’ αυτά επιφάνειες, καθώς η χρήση τους μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό ή ακόμα και πνιγμό.

Τα μωρά πρέπει να τοποθετούνται ανάσκελα στην κούνια τους, η οποία πρέπει να είναι εντελώς άδεια από πράγματα, πέρα από το στρώμα και το σεντόνι. Μαξιλάρια, λούτρινα παιχνίδια, ακόμα και χαλαρά σεντόνια μπορεί να προκαλέσουν πνιγμό. Το ίδιο ισχύει και για τις κουβέρτες, που μπορεί να αποβούν μοιραίες, σε περίπτωση που καλύψουν το κεφαλάκι του μωρού.

Εάν ωστόσο είναι απαραίτητη η χρήση κάποιας κουβέρτας, καλό είναι να προτιμήσετε μια ελαφριά, μαλακή κουβέρτα ώστε να αποφύγετε και τον κίνδυνο υπερθέρμανσης που μπορεί να οδηγήσει στο Σύνδρομο Αιφνίδιου Θανάτου.

Κάτι που επίσης έχει συνδεθεί με το ΣΑΘ είναι το κάπνισμα. Μην επιτρέπετε σε κανέναν να καπνίζει κοντά στο μωρό σας και κρατήστε τους χώρους του σπιτιού σας καθαρούς από τον καπνό.

Τοποθετήστε την κούνια του μωρού σας σε σημεία μακριά από παράθυρα, πρίζες, λάμπες, ηλεκτρικές συσκευές, ράφια και άλλα μικρά αντικείμενα. Οι κουρτίνες, τα καλώδια των ηλεκτρικών συσκευών, τα κορδόνια κλπ., πρέπει να βρίσκονται σε σημεία όπου τα μωρά δε θα μπορούν να τα φτάσουν, καθώς μπορεί να τα τυλίξουν γύρω από το λαιμό τους ή να τα βάλουν στο στόμα τους.

Τέλος, μην ξεχνάτε πως μόνο εσείς είσαστε υπεύθυνη για το μωρό σας. Όταν ζητάτε από κάποιον άλλον να το προσέχει φροντίστε να έχετε ενημερώσει πλήρως για τους κανόνες που έχετε θέσει για τον ύπνο του μωρού σας και τους κινδύνους που διατρέχει εάν δεν ακολουθηθούν οι κανόνες αυτοί ή όταν βρίσκεστε σε κάποιο άλλο περιβάλλον εκτός του σπιτιού σας, εξετάστε το χώρο για πιθανούς κινδύνους και επιβλέπετε συνεχώς το μωρό σας.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...