Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Κάνουμε μπανάκι!


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:rgb(51,51,51);">Η καταλληλότερη ώρα της ημέρας για το μπάνιο του μωρού, υποστηρίζουν πολλές μητέρες, είναι λίγο πριν το βραδινό ύπνο.</span></span></p>

Όποτε πάντως νομίζετε εσείς ότι είναι η καταλληλότερη ώρα, φροντίστε να γίνεται σε κλίμα ηρεμίας και ησυχίας. Πάρτε το μωράκι στην αγκαλιά σας, και με πολύ απαλές κινήσεις, γδύστε το μιλώντας ήρεμα και χαμογελώντας του.

Πάρτε το πάλι αγκαλίτσα και φέρτε το κοντά στο στήθος σας για να αισθανθεί σιγουριά και ασφάλεια. Αφού εξετάσετε την θερμοκρασία του νερού, βάλτε το σιγά-σιγά μέσα στο νερό και στηρίξτε καλά το κεφαλάκι του. Ξεκινήστε να το πλένετε με το ελεύθερο χέρι σας, από τα πιο καθαρά σημεία όπως το προσωπάκι, το εξωτερικό μέρος των αυτιών, το λαιμό, τα χεράκια, τη κοιλίτσα, τα ποδαράκια και τα γεννητικά του όργανα.Όταν τελειώσετε από μπροστά, γυρίστε το αργά και πλύντε και το πίσω μέρος, την πλατούλα και το πωπουδάκι του.

Στη συνέχεια, λούστε με ειδικό σαμπουάν το κεφαλάκι του, βάζοντας λίγη ποσότητα σαμπουάν, για να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα. Όταν τελειώσετε, ξεπλύνετε το πολύ καλά.

Μην ξεχνάτε και τα παρακάτω:

  • Όταν σηκώνετε το μωρό, να το κάνετε με προσοχή πιάνοντας από πίσω το κεφαλάκι και στηρίζοντάς το καλά. Μην το σηκώνετε απότομα, μιλήστε του πρώτα και μετά πάρτε το αγκαλιά.
  • Δώστε το περιθώριο στο μωρό σας να εξοικειωθεί με το υγρό στοιχείο, μην το πιέζετε.
  • Άν το μωρό σας είναι κορίτσι, μην προσπαθήσετε να ανοίξετε και να καθαρίσετε εσωτερικά τα χείλη του κόλπου, γιατί υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης από μικρόβια, αν διαταραχθεί η φυσική άμυνα της περιοχής του κόλπου.
  • Άν το μωρό σας είναι αγόρι, μην τραβάτε πίσω την άκρη της πόσθης επιμένοντας στον εσωτερικό καθαρισμό της γιατί υπάρχει κίνδυνος να σχισθεί το δέρμα ή τραυματισμού. Η ακροποσθία θα τραβηχθεί μόνη της περίπου όταν κλείσει το μωρό τα 2 του χρόνια.
  • Οι κινήσεις σας πρέπει να είναι ήρεμες και σταθερές όταν κάνετε στο μωρό το μπάνιο του.Ιδιαίτερη προσοχή δείξτε στο κεφαλάκι του.
  • Για να είναι ακόμη πιο ευχάριστη η εμπειρία του μπάνιου στο μικρό σας, καλό είναι να του μιλάτε, να χαμογελάτε ή να του τραγουδάτε.
  • ΠΟΤΕ μην αφήσετε μόνο το μωρό στο μπάνιο!!!Ο κίνδυνος πνιγμού καραδοκεί. Φροντίστε να έχετε όλα τα απαραίτητα γύρω σας ώστε να μην χρειαστεί να μετακινηθείτε.
  • Η τοποθέτηση πλαστικού αντιολισθιτικού χαλιού μέσα στην μπανιέρα, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ, ειδικά όταν το μωρό μεγαλώνοντας ζωηρεύει.
  • Φροντίστε την θερμοκρασία του νερού, πριν έρθει σε επαφή με το δερματάκι του.
  • Το δέρμα του μωρού μετά το μπάνιο, χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και καλό στέγνωμα, ειδικά στις πτυχές της επιδερμίδας.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...