Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Η επιστροφή του πρόωρου μωρού στο σπίτι


    <p>Μερικά μωράκια είναι λίγο ανυπόμονα. Ενώ θα έπρεπε να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα προνόμια που τους προσφέρει το προστατευμένο περιβάλλον της μήτρας, εκείνα βιάζονται να γνωρίσουν τον έξω κόσμο και έρχονται απρόσμενα εκεί που δεν το περιμένει κανείς.</p>

Αυτά τα μωράκια είναι τα πρόωρα και είναι τόσο μικροσκοπικά, ευάλωτα και ευαίσθητα που κάνουν τους γονείς να φοβούνται και να ανησυχούν.

Ήρθε λοιπόν η μέρα που το μικροκαμωμένο και εύθραυστο μωράκι σας είναι έτοιμο να γυρίσει στο σπίτι και να ξεκινήσει την καινούργια του ζωή. Αναμφισβήτητα είναι μια πολύ ευτυχισμένη μέρα! Τι πρέπει όμως να γνωρίζετε και σε ποια σημεία θα πρέπει να δώσετε λίγο παραπάνω προσοχή;

Θα πρέπει να ξέρετε πως το μωράκι πρέπει να κάνει μπάνιο κάθε μέρα, το δωμάτιο του του να είναι καθαρό, φωτεινό και ασφαλές, η θερμοκρασία στο σπίτι να είναι γύρω στους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου, να φροντίσετε να κάνει όλα τα εμβόλια, να του κάνετε συχνά γυμναστική και μασάζ, να παίζετε μαζί του και να απολαμβάνει πολλές αγκαλίτσες, χαδάκια και φιλάκια.

Επειδή το ανοσοποιητικό του σύστημα δεν έχει αναπτυχθεί ακόμη, το μωράκι σας είναι ευαίσθητο στις λοιμώξεις και εσείς θα πρέπει να λάβετε ορισμένα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης. Αποφύγετε την επαφή του με πολύ κόσμο, τουλάχιστον για τους 3 πρώτους μήνες, και φυσικά αποφύγετε ολοκληρωτικά άτομα που έχουν κρυολογήσει, βήχουν, έχουν πυρετό ή συνάχι και κυρίως τα μικρά παιδάκια που μπορεί να είναι φορείς κάποιας παιδικής ασθένειας χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς.

Το μικρούλι αυτό μωράκι δε πρέπει επίσης να επισκέπτεται κλειστούς και πολυσύχναστους χώρους και κυρίως το χειμώνα ενώ το δωμάτιο του θα πρέπει να αερίζεται καθημερινά.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...