Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Η ανάγκη του για παιχνίδι


    <p><strong>Η ανάγκη για δημιουργία</strong></p>

Η δημιουργία απελευθερώνει και ενεργοποιεί τις κινητήριες δυνάμεις του παιδιού. Ξεκινά από το στάδιο της απλής παρατήρησης των αντικειμένων και καταλήγει στην έκφραση της αντίληψης που διαμορφώνει το παιδί για τον κόσμο γύρω του.

Την αντίληψη αυτή, εκφράζει με την αναπαράσταση ή την αντιγραφή των αντικειμένων, που δύσκολα αναγνωρίζονται στις ζωγραφιές του ή στις άλλες δημιουργίες του. Καθώς μεγαλώνει και εξελλίσει τις ικανότητές του, είναι σε θέση να εκφραστεί με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Η ανάγκη για κίνηση

Η κινητικότητα του παιδιού αποτελεί βασικό παράγοντα για τη σωστή και ολοκληρωμένη ανάπτυξή του. Μαθαίνει να χρησιμοποιεί τα χέρια του και το σώμα του, και να επικοινωνεί καλύτερα με τον περιβάλλοντα χώρο του.

Η ανάγκη για αναγνώριση και αποδοχή

Το παιδί έχει την ανάγκη να θέτει στόχους και να τους πετυχαίνει. Χρειάζεται την αποδοχή των γύρων του για όλα τα κατορθώματά του και ειδικά αποζητά το "μπράβο"της μαμάς ή του μπαμπά του ακόμη και σε ασήμαντα πράγματα που πετυχαίνει.

Η αναγνώριση του παιδιού είναι αναγκαία για τη σωστή ανάπτυξή του.

Χρειάζεται την πεποίθηση ότι το εκτιμούν, το σέβονται και επιβραβεύουν κάθε προσπάθεια δημιουργίας του.

Το κάθε παιδί όταν ικανοποιήσει έναν στόχο που έβαλε νιώθει περήφανο για τον εαυτό του, ιδιαίτερα άν επιβραβεύεται από τους γύρω του.

Η ανάγκη για... καταστροφή!

Το παιδί έχει την τάση να εξερευνά για να μαθαίνει συνέχεια.

Μια έντονη διάθεση να βρει όχι μόνο την ταυτότητα των πραγμάτων που κρατάει αλλά και πως και από τι είναι κατασκευασμένα.

Η διάθεση αυτή, το οδηγεί στο να κάνει και κάποιες ζημιές.

Για να ικανοποιήσετε την ανάγκη αυτή, δώστε στο παιδί σας παιχνίδια κατασκευών ή συναρμολογούμενα, λύση εκτός των άλλων πρακτική και οικονομική.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...