Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Βοηθήστε το να μιλήσει!


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:#333333;">Το μωράκι σας, ξέρει πως να εκφραστεί πριν ακόμη αρθρώσει την πρώτη λεξούλα του. Το χάρισμα του λόγου, είναι χαραγμένo στα γονίδιά του. </span></span></p>

Δείτε το σαν "σφουγγάρι", που ρουφά όποια πληροφορία εσείς του δώσετε. Τι σημαίνει αυτό;

Όσο πιο πολύ ασχολείστε με το παιδί, όσο πιο πολύ του μιλάτε, όσα περισσότερα ερεθίσματα του δώσετε για να μιλήσει, τόσο πιο γρήγορα θα σας αποζημιώσει.

Η ομιλία, όπως και το τραγούδι, έχει και αυτή λόγια, ρυθμό και μελωδία. Ο καλύτερος τρόπος, για να βοηθήσετε το μωρό σας να μιλήσει είναι να του μιλάτε, περιγράφοντας τι κάνετε την στιγμή που το κάνετε. Χρησιμοποιήστε απλές λέξεις, αφήστε ένα κενό, και προσπαθήστε να επαναλαμβάνετε και να χρησιμοποιείτε πάντοτε τις ίδιες λέξεις για να πείτε κάτι.

Επίσης, όταν μιλάτε δώστε και στο μικρό σας όταν το δείτε να "συμμετέχει" στην κουβέντα, την ευκαιρία του διαλόγου. Αφήστε το να σας "μιλήσει" με τον δικό του τρόπο.

Όταν ταϊζετε το μικρό σας, εξηγήστε του τι φαγητό τρώει, ποιο είναι το κουτάλι, το πιατάκι...

Όταν κάνετε μπάνιο στο μικρό σας, μιλήστε του για τα μέλη του σώματός του, δείξτε του το παπάκι, τα ψαράκια, το νεράκι, το σφουγγάρι...

Όταν ντύνετε το μικρό σας, μιλήστε του και δείξτε τα ρουχαλάκια του...

Τα μωρά, κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής του, ταυτίζουν το ηχητικό σύμβολο με το αντικείμενο (ή την πράξη) που περιγράφεται.

Και μην ξεχνάτε και το ρητό που έλεγαν οι σοφοί μας πρόγονοι ότι "η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης".!




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...