Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Όταν ξυπνά το βράδυ για φαγητό


    <p>Μερικά μωράκια διακόπτουν το ύπνο τους το βράδυ και ξυπνούν για φαγητό. Και όταν ένα μωράκι κλαίει το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείτε είναι ότι πεινάει.</p>

Αν εσείς συνεχίζετε να ταΐζετε το μωράκι σας κατά τη διάρκεια της νύχτας, τότε δημιουργείται μια συνήθεια που όσο περνάει ο καιρός είναι πιο δύσκολο να τη σταματήσετε. Η κοιλίτσα του το ξυπνάει γιατί έχει συνηθίσει να ζητά φαγητό. Επακόλουθο είναι και η υγρή πάνα. Έτσι το μωράκι σας ενοχλείται, ξυπνά πάλι και ίσως ζητά ξανά φαγητό.

Είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε να αναγνωρίζουμε τα σημάδια της πείνας και να ταΐζουμε το μωράκι πριν κλάψει.

Μερικά από αυτά τα σημάδια είναι τα εξής:

1. Κάνει ήχους με τα χειλάκια του.

2. Πιπιλάει το χεράκι του.

3. Ανοιγοκλείνει το στόμα του.

4. Γλείφει τα χειλάκια του.

6. Αρχίζει να βγάζει φωνούλες.

7. Ανασαίνει γρήγορα ή αναστενάζει.

8. Είναι κινητικό και ανήσυχο

Μην το ταΐζετε λοιπόν επειδή κλαίει ή επειδή πιστεύετε ότι είναι η ώρα του να φάει αλλά όταν αναγνωρίσετε αυτά τα πρώιμα σημάδια πείνας.

Το φαγητό κατά τη διάρκεια της νύχτας για ένα παιδάκι 3-4 μηνών δεν είναι απαραίτητο. Αν εσείς εξακολουθείτε να το ταΐζετε ίσως παρουσιάσει αργότερα προβλήματα βάρους και η συνήθεια αυτή να γίνει καταστροφική για τα δοντάκια του εμφανίζοντας τερηδόνα.

Αν και σίγουρα θα υπάρχουν πολλές δυσκολίες και αντιδράσεις, προσπαθήστε να ρυθμίσετε εγκαίρως τις βραδινές διατροφικές συνήθειες του παιδιού για να αλλάξει και η ρουτίνα του ύπνου του. Δοκιμάστε να του δίνετε σκέτο νεράκι μέσα στο μπιμπερό. Με τον τρόπο αυτό θα ξεγελάσετε τον κέντρο του εγκεφάλου που ελέγχει το αίσθημα της πείνας και κάποια νύχτα μπορεί να καταλάβει ότι δεν υπάρχει λόγος να ξυπνά.

Με λίγη υπομονή και προσπάθεια το μωράκι σας θα αρχίσει να κοιμάται χωρίς διακοπή για φαγητό.
Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...