Μη μπουκώνεται το στοματάκι του όταν εκείνο κλείνει πεισματικά το στοματάκι του, φτύνει το φαγητό ή γυρνάει το κεφαλάκι του από την άλλη μεριά. Όταν αντιδρά έτσι είναι η ώρα που προσπαθεί να σας πει "Αρκετά! Δεν θέλω άλλο! Όχι λοιπόν στην καταπίεση!
Αν η ώρα του φαγητού μετατραπεί για το μωράκι σε μια διαδικασία που πρέπει να κάνει αναγκαστικά και καταπιεστικά θα αρχίσει ένας μακροχρόνιος πόλεμος πάνω από το πιάτο που σίγουρα θα έχει μόνο ηττημένους.
Μέχρι το μωράκι σας να γίνει ενός έτους προσπαθήστε να αποφύγετε τη ζάχαρη και το αλάτι. Προτιμήστε φρέσκα προϊόντα και αποφύγετε να τα καταψύχετε. Αποφύγετε επίσης να χρησιμοποιείται και τα βάζετε στο φαγάκι του διάφορα καρυκεύματα γιατί προκαλούν γαστρίτιδα και ερεθισμό στο ευαίσθητο στομαχάκι του.
Στην αρχή πρέπει να είναι όλα αλεσμένα σε μορφή κρέμας και να δίνετε στο μωράκι πολύ μαλακές τροφές. Σταδιακά και ιδιαίτερα μετά τους 10 μήνες μπορείτε να του δίνετε πιο στερεές τροφές, αλέθοντας τα τρόφιμα σε χειροκίνητο μύλο ή λιώνοντάς τα με το πιρούνι ή με τα δάχτυλά σας.
Μην προσπαθείτε να ταΐσετε το μωράκι σας όταν κλαίει ή όταν γελάει. Μην επωφελείστε από αυτό το ακαταμάχητο ανοιχτό στοματάκι και το βρίσκετε σαν ευκαιρία να το ταΐσετε γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να πνιγεί.
Ποτέ μην ταΐσετε το μωράκι σας όταν σας δείχνει ότι είναι κουρασμένο και εκνευρισμένο. Είναι προτιμότερο να του δώσετε τότε το γαλατάκι του και να διαλέξετε μια πιο κατάλληλη ώρα να το ταΐσετε που θα είναι χαρούμενο και ξεκούραστο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η διαδικασία του φαγητού είναι αρκετά χρονοβόρα και απαιτεί πολύ υπομονή, ηρεμία και προσπάθεια.
Τέλος, προσπαθήστε να ελαττώστε ή να σταματήστε τελείως το φαγητό από το μπιμπερό γιατί έτσι διαιωνίζεται η συνήθεια του μπιμπερό και αν το μωράκι είναι λαίμαργο υπάρχει κίνδυνος να πνιγεί.
Recommended Comments
Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο