Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Πως να βοηθήσετε το μωράκι σας να μάθει να κάθεται


    <p>Το μικρό σας μωράκι δε θέλει πια να κάθεται ξαπλωμένο... Θέλει να ανακαλύψει μόνο του τον κόσμο, να μάθει να κάθεται, να μπουσουλάει, να στέκεται όρθιο και να καταφέρει να κάνει τα πρώτα του βηματάκια. Κάθε στάδιο κινητικής ανάπτυξης χρειάζεται χρόνο και φυσικά τη δική μας βοήθεια.</p>

Το μωράκι για να μάθει να κάθεται χρειάζεται το χέρι της μανούλας ως σανίδα σωτηρίας και συστηματική προπόνηση.

Όταν σκύψετε από πάνω του την ώρα που είναι ξαπλωμένο ανάσκελα θα δείτε ότι θα αρχίσει να αναζητά το χέρι σας για να μπορέσει να σηκωθεί. Δώστε του λοιπόν την βοήθεια σας σηκώνοντας το σιγά σιγά,μέχρι να μπορέσει τελικά να φτάσει στην καθιστή θέση. Αυτή την άσκηση μπορείτε να την επαναλάβετε αρκετές φορές την ημέρα για να συνηθίσει ο κορμός του μωρού σας να στηρίζεται.

Μια άλλη ιδέα είναι να βάζετε το μικρούλι σας να κάθεται σε καρεκλάκια με σταθερά τοιχώματα ή στο πάτωμα τοποθετώντας μαξιλάρια γύρω του. Με τον τρόπο αυτό ο κορμός του θα μάθει να στέκεται όρθιος. Επαναλάβετε αυτή την άσκηση για μικρό χρονικό διάστημα και πολλές φορές την ημέρα.

Τέλος για να βοηθήσετε την κινητική εξέλιξη του μωρού σας μπορείτε να το κρατάτε από τους ώμους ή από τον κορμό και να το στηρίζεται στο πάτωμα. Και αυτή η άσκηση πρέπει να γίνεται πολλές φορές κάθε μέρα για μικρά χρονικά διαστήματα.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...