Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Η διαδικασία της επικοινωνίας


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:rgb(51,51,51);">Το κλάμα, αποτελεί για το μωράκι σας στην αρχή της ζωής του, το μοναδικό μέσο για να εκφράσει τις ανάγκες και τα συναισθήματά του.</span></span></p>

Λίγο αργότερα, χρησιμοποιεί τις εκφράσεις του προσώπου-ένα χαμόγελο, μια ματιά- και τις κινήσεις των χεριών, μέχρι να φτάσει στο σημείο να παράγει τους πρώτους ήχους.

Οι πρώτοι ήχοι, που βγάζουν τα μωράκια, είναι φωνήεντα, συνήθως "α", "ο" και "ε"(σπάνια). Γύρω στον 6 μήνα, αρχίζει να παράγει και τα πρώτα σύμφωνα. Ενθουσιάζεται, πάντως, κάθε φορά που καταφέρνει να "πει" κάτι, που επιλέγει να το λέει και να το ξαναλέει, κάνοντας μόνο του ένα είδος επανάληψης, ώστε να εμπεδώσει αυτό που λέει.

Αυτό το "μπαμπάλισμα"-μια αλυσίδα ήχων το οποίο περιλαμβάνει φωνήεντα και σύμφωνα χωρίς να σχηματίζονται λέξεις, αποτελεί το πρώτο του λεξιλόγιο. Και ενώ το πρώτο "α" έγινε "αμ", και ενώ το "μ" έγινε "μπ", κάποια στιγμή θα πει και απλές λεξούλες όπως "μπαμπά" και "μαμά". Θα έχει όμως προηγηθεί το "μπα-μπα-μπα" και το "μα-μα-μα" αφού το μωρό δεν ξέρει εξαρχής να αρθρώσει σωστά τις λέξεις και τις επαναλαμβάνει συνεχώς.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...