Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Γιατί τα μωρά λένε πρώτα μπαμπά;


    <p>Το παιδί σου μόλις άρχισε να λέει τις πρώτες του μικρές λεξούλες και εκεί που περίμενες με αγωνία να ακούσεις ένα μαμά ή έστω ένα σκέτο μα και να πεις όλο χαρά το μωρό μου είπε μαμά αυτό φώναξε το μπαμπά του και σε απογοήτευσε...</p>

Είχες ακούσει στο παρελθόν, ότι τα μωρά λένε πρώτα μπαμπά αλλά, έλεγες πως το δικό σου θα κάνει την ανατροπή… και δυστυχώς ατύχησες.

Τώρα νευρίασες και ψάχνεις συνεχώς να δεις γιατί είπε μπαμπά αντί να φωνάξει τη γλυκιά του μανούλα! Σταμάτα να googlάρεις και συνέχισε να διαβάζεις.

Γιατί, όμως, τα μωρά λένε πρώτα μπαμπά και όχι μαμά;

Συμφώνα με έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Τέξας και είχε επικεφαλής το γνωστό γιατρό Μπάρμπρα Λ. Ντέιβς μάθαμε πως τα παιδιά (όλου του πλανήτη) καταφορτώνουν πιο εύκολα να συνδυάσουν πρώτα το «μπ» και το «ντ» με το α παρά οποιοδήποτε άλλο μεμονωμένο σύμφωνο.

Έτσι, μια από της πρώτες τους λέξεις (έστω για τα παιδιά της χώρας μας) καταφέρνει να είναι το μπαμπά! Το «μπα» θεωρείται, όπως, τόνισαν οι επιστήμονες πιο εύκολα να ακουστεί από τα παιδιά γιατί για να το πουν χρησιμοποιούν τα χείλη, τη γνάθο και την μαλακή υπερώα -το πάνω κρεατάκι που κρέμεται στο πίσω μέρος του στόματος.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...