Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Σοκολατένιο κέικ με καρδούλα!


    <p>Φτιάξτε αυτό το υπέροχο κέικ με το εντυπωσιακό περιεχόμενο!</p>

Υλικά

Pοζ κεικ

- 3 αυγά

- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

- 1 και 1/4 φλιτζάνι αλεύρι

- 5 κουταλιές της σούπας νερό

- 4 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο

- 1 κουταλιά της σούπας ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής

Κέικ σοκολάτας

- 3 αυγά

- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

- 1 και 1/4 φλιτζάνι αλεύρι

- 5 κουταλιές της σούπας νερό

- 4 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο

- 60 γραμμάρια σοκολάτα

- 2 κουταλιές της σούπας κακάο

Εκτέλεση

Ροζ κέικ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τα αυγά και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνουν μια αφράτη και απαλή μαρέγκα και το αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι το μείγμα μας να αποκτήσει απαλή υφή και ανοιχτό μπεζ χρώμα.

Προσθέτουμε το λάδι, το νερό και το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς και πολύ καλά. Προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στους 180 για περίπου 40 λεπτά. Ότνα είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει για 2 με 3 ώρες. Κόβουμε το κέικ σε μεγάλες φέτες και μετά την κάθε μια φέτα την κόβουμε με κουπατ σε σχήμα καρδιάς.

To9KQTI.jpg

T2Hn1JH.jpg

Κέικ σοκολάτας

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν μαρι. Κάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία με το ροζ κεικ αλλά αντί για το χρώμα ζαχαροπλαστικής προσθέτουμε το κακάο και τη λιωμένη σοκολάτα.

Προσθέτουμε στη συνέχεια περίπου το ένα τρίτο του μίγματος μέσα στην μακρόστενη φόρμα κέικ. Τοποθετούμε τις κομμένες φέτες καρδιάς και ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα κέικ σοκολάτας να απλωθεί παντού. Ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά. Για το στόλισμα μπορούμε να πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή να καλύψουμε το κέικ με λιωμένη σοκολάτα.

lX12OCi.jpg

GDcftly.png

Καλή επιτυχία!

http://www.sidagi.gr/




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...