Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Σοκολατένιο δεντράκι με φράουλες!


    <p>Ένα υπέροχο δεντράκι από σοκολάτα και φράουλες που τρώγεται με ευχαρίστηση!</p>

Τι θα χρειαστούμε;

1,5 κιλό φράουλες

3 κουβερτούρες

Πώς θα το φτιάξουμε;

Χρησιμοποιούμε μια χάρτινη βάση για να βάλουμε το δεντράκι μας (σαν κι αυτή που βάζουμε στις τούρτες). Παίρνουμε ένα σκληρό χαρτόνι και το γυρνάμε για να δημιουργήσουμε ένα κώνο. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φελιζόλ σε σχήμα κώνου. Έπειτα καλύπτουμε το δεντράκι με λαδόκολλα ομοιόμορφα και χρησιμοποιούμε λιωμένη σοκολάτα για να το κολλήσουμε στη βάση.

cMtHTZY.jpg

Πλένουμε τις φράουλες και βγάζουμε τα φύλλα τους. Τις διαχωρίζουμε ανάλογα με το μέγεθος τους. Ξεκινάμε να χτίζουμε το δεντράκι μας με τις μεγάλες φράουλες, στη συνέχεια με τις μεσαίες και στην κορυφή βάζουμε τις μικρότερες. Η διαδικασία είναι απλή. Αφού λιώσουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι βουτάμε το επάνω μέρος της φράουλας στη σοκολάτα και τις τοποθετούμε μία μία στο δεντράκι όσο μπορούμε πιο συμμετρικά.

tkcCZZo.jpg

Αφού τελειώσουμε με το χτίσιμο παίρνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα και την περιχύνουμε στο δέντρο από την κορυφή και με ένα κουταλάκι γεμίζουμε όπου υπάρχουν κενά.

RS13UaA.jpg

Τοποθετούμε το δεντράκι στο ψυγείο μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.

Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε αστεράκια για να στολίσουμε την κορυφή. Είναι λίγο δύσκολο να καταφέρουμε να μη μας σπάσει η σοκολάτα αλλά η προσπάθεια αξίζει. Πάνω σε μια λαδόκολλα παίρνουμε με το κουτάλι λίγη από τη σοκολάτα και δημιουργούμε ένα αστεράκι. Περιμένουμε να στεγνώσει και πολύ προσεκτικά το ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα.

3U63GJB.jpg

Καλή επιτυχία!

uOG8Omt.jpg

Πηγή: cantstopmakingthings.com




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...