Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Απολαυστικές γρανίτες φράουλα, λεμόνι και καρπούζι


    <p><strong>Δεν υπάρχει καλύτερο επιδόρπιο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού!</strong></p>

Απολαυστικές, γευστικές, φρουτώδεις, χρωματιστές, δροσερές σας ξεδιψούν και ταυτόχρονα ικανοποιούν την ανάγκη σας για ένα παγωμένο επιδόρπιο χωρίς πολλές θερμίδες...

Γρανίτα φράουλα

Υλικά

- 2/3 του φλιτζανιού νερό

- 2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη

- 5 φλιτζάνια φράουλες

- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Μέσα σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ρίχνετε τη ζάχαρη και το νερό μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Μόλις βράσει το μείγμα, βάλτε το σε ένα μπολ και αφήστε το να κρυώσει για περίπου μισή ώρα. Τοποθετήστε το μπολ στο ψυγείο.

Βάλτε τις φράουλες στο μπλέντερ και ρίξτε το υγρό σε ένα μπολ, προσθέτοντας το χυμό λεμονιού. Βάλτε το στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. Έπειτα, αναμίξτε το σιρόπι και το χυμό φράουλας σε ένα μεταλλικό μπολ, καλύψτε με μια μεμβράνη και τοποθετήστε το στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Τοποθετήστε το μείγμα για ακόμη μια φορά στο μπλέντερ και έπειτα ξανά στο μεταλλικό σκεύος. Σκεπάστε με τη μεμβράνη και αφήστε το να παγώσει για ακόμη 3-4 ώρες.

Γρανίτα καρπούζι

Υλικά

- ½ κούπα ζάχαρη

- ¾ της κούπας νερό

- 6 κούπες καρπούζι σε κομμάτια

- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ

Εκτέλεση

Βάλτε τη ζάχαρη και το νερό σε μία μέτρια κατσαρόλα. Αφήστε τα να πάρουν βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 5 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, για περίπου 45 λεπτά. Καλύψτε και καταψύξτε για περίπου 1 ώρα.

Σε ένα μίξερ τοποθετήστε το καρπούζι και το λάιμ και προσθέστε το σιρόπι. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα ρηχό μεταλλικό μπολ και καταψύξτε για περίπου μισή ώρα μέχρις ότου το γύρω γίνει κρύσταλλο. Ανακατέψτε έτσι ώστε το κρύσταλλο να έρθει στη μέση του μπολ και τοποθετήστε το πάλι στο ψυγείο. Επαναλάβετε κάθε 20 λεπτά μέχρι να παγώσει όλο το μείγμα.

Γρανίτα λεμόνι

Υλικά

- 3 ποτήρια νερό

- 2 ποτήρια χυμό λεμόνι

- 1 ποτήρι ζάχαρη

- 1 φακελάκι ζελέ λεμόνι

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτά. Τοποθετούμε το μείγμα σε μεγάλο μπολ και βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.

Βγάζουμε, ανακατεύουμε καλά με μίξερ χειρός ή με κουτάλι και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες.

Κάνουμε την ίδια διαδικασία 2-3 φορές και η γρανίτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...