Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Τι να κάνω όταν έχει διάρροια;


    <p><strong>Οι αιτίες που μπορούν να προκαλέσουν κρίσεις διάρροιας είναι πολλές.</strong> Επομένως μπορεί να απαιτούν διάφορες θεραπείες που πρέπει να δίνονται από τον παιδίατρο.</p>

Οι διάρροιες μπορεί να εμφανιστούν όλες τις εποχές του χρόνου, είναι όμως συχνότερες το καλοκαίρι. Τα συμπτώματα της διάρροιας είναι υδαρείς κενώσεις σε μικρή ή σε μεγάλη ποσότητα, λίγες ή πολλές φορές την ημέρα και μπορεί να συνοδεύεται ταυτόχρονα από εμετό και πυρετό. Τα συμπτώματα αυτά διαρκούν λίγες ώρες ή λίγες μέρες.

Συχνά η διάρροια οφείλετε στην ανατολή των δοντιών του παιδιού αλλά μπορεί να οφείλεται και σε κάποια αλλεργία, δυσανεξία στο γάλα αγελάδας ή σε άλλη τροφή.

Το μόνο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε πριν την επίσκεψη στο γιατρό είναι να αρχίσουμε αμέσως μια διαιτητική θεραπεία. Για όλη την πρώτη μέρα προτείνεται πλήρης σχεδόν αποχή από το φαγητό δίνοντας μόνο πολλά υγρά.

Το γιατί ακολουθούμε αυτή την αγωγή είναι απλό. Επειδή το παιδί χάνει μεγάλη ποσότητα υγρών λόγω της διάρροιας, κύριο μέλημα σας θα είναι να το αναπληρώσετε χορηγώντας αρκετά υγρά για να μην αφυδατωθεί.

Αυτή την δίαιτα πρέπει να την ακολουθήσετε μέχρι να πετύχετε μια φανερή καλυτέρευση, αλλά συχνά δεν είναι δυνατή γιατί μετά από κάποιο χρονικό διάστημα η πείνα γίνεται επιτακτική. Σε αυτή την περίπτωση μπορούν να δίνονται άλλες τροφές.

Μεταξύ των τροφών που επιτρέπονται είναι στην πρώτη θέση τα καρότα, μετά τα ζυμαρικά, το ρύζι, το σιμιγδάλι, το κρέας. Αν το παιδάκι σας είναι μεγαλύτερο και τρώει στερεές τροφές δώστε του να φάει κρέας ή κοτόπουλο με ρύζι ή πατάτα βραστή, ρυζόκρεμα, μπανάνα ή μήλο.

Απαγορευμένες τροφές είναι τα τυριά, το γάλα, τα όσπρια, τα άλλα φρούτα, τα λαχανικά, το ψωμί, τα ωμά τρόφιμα, ο καφές και τα αεριούχα ποτά.

Περιποιηθείτε το δερματάκι του παιδιού στην ευαίσθητη περιοχή που καλύπτεται με την πάνα, με συχνό πλύσιμο και επάλειψη με κρέμα για να αποφύγετε το σύγκαμα.

Τέλος, μη του δώσετε καθόλου αντιβιοτικά αν δεν ρωτήσετε πρώτα τον παιδίατρο σας και επικοινωνήστε κατευθείαν μαζί του όταν οι κενώσεις είναι πολύ συχνές και ταυτόχρονα κάνει εμετούς και δεν μπορείτε να του δώσετε υγρά και αν δείτε αίμα στα κόπρανα.

Όταν το μικρούλι σας καλυτερεύσει η επαναφορά του κανονικού καθημερινού διαιτολογίου του θα πρέπει να γίνεται σταδιακά.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...