Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Δηλητηρίαση. προφυλάξεις για τις παγίδες που κρύβει το σπίτι.


    <p><strong>Στο σπίτι συμβαίνουν πολλά ατυχήματα και κρύβονται παγίδες που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε.</strong></p>

Ένα από τα κυριότερα ατυχήματα που μπορούν να συμβούν μέσα στο σπίτι είναι η δηλητηρίαση. Η άγνοια των γονιών και όλων όσων έχουν την επιμέλεια του παιδιού, αποτελεί έναν επιπρόσθετο σημαντικό αιτιολογικό παράγοντα. Επομένως είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε και να προνοείτε για να αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις.

Τα παιδάκια συνηθίζουν να βάζουν στο στόμα τους όποιο αντικείμενο βρίσκουν. Δυστυχώς όμως εκτός από άφοβα αντικείμενα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να καταλήξουν μέσα στο στοματάκι τους σαπούνια, απορρυπαντικά, καθαριστικά, λευκαντικά, μπογιές, εντομοκτόνα, ποντικοφάρμακα, οινόπνευμα, αμμωνία, βαφές μαλλιών, αποσμητικά, σπρέι, αρώματα, βερνίκια νυχιών, κόλλα και καλλυντικά.

Ποιες είναι οι προφυλάξεις που πρέπει να πάρετε;

- Κλειδώστε ότι θεωρείτε επικίνδυνο και επίφοβο μέσα σε ένα ντουλάπι που δεν θα μπορεί να φτάσει για να το ανοίξει.

- Χρησιμοποιήστε κλειδαριές ή σύρτες ασφαλείας στα ντουλάπια που τοποθετείτε επικίνδυνα προϊόντα ή φάρμακα.

- Μην ξεκολλάτε ποτέ τις ετικέτες από τις συσκευασίες. Οι ετικέτες αυτές περιέχουν χρήσιμες πληροφορίες και τα τηλέφωνα των κέντρων δηλητηριάσεων.

- Απομακρύνετε μπουκάλια με αλκοόλ από σημεία προσβάσιμα για το παιδάκι σας.

- Απομακρύνεται τις τσάντες σας και μη του επιτρέπεται να τις ψάχνει. Συνήθως περιέχουν πολλά επικίνδυνα αντικείμενα.

- Ιδιαίτερα προσεχτικοί πρέπει να είστε και με τα φάρμακα. Επειδή τα παιδάκια βλέπουν ότι κάνετε και τις περισσότερες φορές προσπαθούν να σας μιμηθούν, φροντίστε να μη πάρετε κάποιο φάρμακο μπροστά του. Και οπωσδήποτε μη τα βαφτίσετε ποτέ "καραμέλες".

- Τοποθετήστε τις κολόνιες κάπου που δεν θα μπορεί να τις φτάσει. Τα παιδάκια επιχειρούν πολλές φορές να αρωματιστούν μόνα τους και αυτό μπορεί να γίνει αρκετά επικίνδυνο. Συγκεκριμένα μπορεί να ψεκάσει τα ματάκια του και να τα ερεθίσει ή μπορεί να πιει το άρωμα.

- Αν καπνίζετε καθαρίζετε συνέχεια τα τασάκια και μην αφήνετε στάχτες και αποτσίγαρα εκτεθειμένα.

- Αν έχετε φυτά ελέγξτε μήπως τα φύλλα ή τα άνθη τους έχουν δηλητηριώδης ουσίες που μπορεί να βλάψουν το παιδάκι σας.

- Να θυμάστε ότι το κακό προλαμβάνεται. Αρκεί να φροντίσετε να έχετε κάπου σημειώσει για να έχετε στη διάθεση σας τα τηλέφωνα των κέντρων δηλητηριάσεων σε περίπτωση που χρειαστεί.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...