Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Ποια χρώματα ενθαρρύνουν τη μάθηση στα παιδιά;


    <p>Μήπως γνωρίζατε ότι υπάρχουν χρώματα που κάνουν τα παιδιά πιο έξυπνα;</p>

Κι όμως μερικά χρώματα όπως το λευκό, το μοβ και το γαλάζιο διεγείρουν τον εγκέφαλο και δυναμώνουν την μνήμη των μικρών παιδιών!

Ας δούμε κάθε χρώμα ξεχωριστά και πως επιδρά το καθένα!

Μελί!

Το μελί είναι ένα γλυκό και ζεστό χρώμα! Δημιουργεί μια φωτεινή ατμόσφαιρα και διεγείρει τον εγκέφαλο χωρίς να τον αποπροσανατολίζει!

Τιρκουάζ!

Το τιρκουάζ είναι ένα αγαπημένο χρώμα που δημιουργεί ευχάριστα συναισθήματα καθώς μας θυμίζει θάλασσα! Είναι ένα χρώμα που δεν κουράζει το μάτι και βοηθά τα παιδιά στο διάβασμα γιατί μεταδίδει ηρεμία και γαλήνη!

Άσπρο!

Το διαχρονικό και κλασικό χρώμα...το αγαπημένο μας λευκό! Το λευκό χρώμα δημιουργεί την αίσθηση της καθαριότητας και φυσικά συνδυάζεται με όλα τα χρώματα. Είναι το ιδανικό χρώμα για φόντο στις ζωγραφιές των παιδιών!

Μοβ!

Το μοβ είναι ένα ιδιαίτερο χρώμα! Επιλέξτε να βάψετε μια επιφάνεια του παιδικού δωματίου σε απόχρωση ανοιχτού μοβ! Βοηθάει το παιδί να χαλαρώνει, να ηρεμεί και να ξεκουράζεται!

Γαλάζιο!

Κάτι αντίστοιχο με το τιρκουάζ που αναφέραμε παραπάνω! Θυμίζει θάλασσα και ουρανό και μεταδίδει απόλυτη ηρεμία και γαλήνη! Δημιουργεί το ιδανικότερο περιβάλλον για διάβασμα και βοηθά το παιδί να παραμείνει συγκεντρωμένο! Είναι η καλύτερη επιλογή χρώματος στο γραφείο και στο δωμάτιο μελέτης!

Ανοιχτό πράσινο!

Το πράσινο μας θυμίζει τη φύση! Είναι δροσερό, τονωτικό και δημιουργεί μια πολύ φωτεινή και χαρούμενη ατμόσφαιρα! Όπως και οι αποχρώσεις του μπλε βοηθά το παιδί στη μελέτη και ενθαρρύνει τη μάθηση!




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...