Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Πείτε «όχι», αλλά με διαφορετικό τρόπο!


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:rgb(51,51,51);">Έχετε σκεφτεί πόσες φορές την ημέρα ακούει το παιδί σας την λέξη «όχι»; Αμέτρητες!</span></span></p>

Η υπερβολική χρήση του όχι από τους γονείς, φέρνει το ακριβώς αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Το παιδί συνηθίζει να την ακούει συνέχεια και απλώς την αγνοεί.

Ένα πολύ χρήσιμο άρθρο με τιπς για το πως να περιορίσουμε την χρήση του «όχι» και με ποιες φράσεις μπορούμε να την αντικαταστήσουμε δημοσίευσε το εξαιρετικό μαμαδο-πόρταλ mother.gr. Δείτε παρακάτω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Υπάρχουν, τρόποι, για να περιορίσουμε τη χρήση της (εννοεί της λέξης «όχι»), δίνοντας, μάλιστα, ταυτόχρονα το μήνυμα ότι κάποια όρια πρέπει να γίνονται σεβαστά εκ μέρους των παιδιών;

-
«Βεβαίως, εφόσον (κι εδώ προσθέτετε κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει»).
Για παράδειγμα «Βεβαίως να φας σοκολάτα, μετά το φαγητό σου»! Με αυτόν τον τρόπο ρίχνετε το μπαλάκι στο παιδί, θέτοντάς το προ των ευθυνών του για το αν τελικά θα κερδίσει αυτό, που αποσκοπεί.

Ρίξτε μια ματιά στο συγκεκριμένο άρθρο - και όχι μόνο σε αυτό, σε όλες τις ενότητες του mother.gr θα βρείτε πολύ ενδιαφέροντα άρθρα - και προσπαθήστε όσο είναι δυνατό να περιορίσετε αυτό το συνεχές «όχι», που δυστυχώς συνηθίζουμε να επαναλαμβάνουμε στα παιδιά μας.
Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...